Vučelić: Marko Nikoliću, šta ti je?!

Potpredsednik Partizana zadužen sa sportska pitanja tvrdi da je nova Uprava kadra da smanji dug kluba, izneo je svoje mišljenje o zaradama igrača, ali i otkrio da mu nisu jasne neke izjave trenera.

Fudbal 16.01.2015 | 00:00
Vučelić: Marko Nikoliću, šta ti je?!

Milorad Vučelić, potpredsednik Partizana zadužen sa sportska pitanja, tvrdi da nova Uprava crno-belih trenutno "jaše" na dugovima, ali da je kadra da se nosi sa nedaćama i da godinu okonča sa manjim dugom.
"Uskoro ćemo dobiti preciznu informaciju o visini duga, ali radi se otprilike o 15 miliona evra. Nasledili smo i nula garantovanih prihoda za ovu godinu, nepovoljne ugovore s pojedinim igračima, gomilu nerešenih pitanja... Ipak, smatramo da nova Uprava može da smanji taj dug do kraja 2015. U stvari, smatram to prilično izvesnim. Pre ćemo smanjiti dug nego ga dodatno uvećati. Videćete da smo ozbiljan tim, koji misli dobro Partizanu", izjavio je Vučelić u intervjuu za "Danas".

Vučelić je izneo i svoje mišljenje koja je trenutna realna cena fudbalera Partizana.

"Godinama sam bio van fudbala, pa nemam tačan uvid o tome koliko su plaćeni pojedini igrači u okolini, ali cenim da bi gornja granica trebalo da bude 100, 120 hiljada evra. Barem kada je Srbija u pitanju. Što ne znači da ćemo dirati zatečene cifre veće od te. Sve što je potpisano mora da se ispoštuje. Nema potreba za unošenjem nemira u ekipu".

Vučelić se osvrnuo i na "brojke" koje su nedavno osvanule u medijima o tome koliko zarađuje svaki od igrača Partizana.

"Neko od nas, pretpostavljam, samo je zaboravio taj papir, a novinari su slučajno došli do njega. Uostalom te brojke same po sebi ne znače mnogo, jer ne daju kompletnu sliku. Iz njih se, recimo, ne vide različite varijacije na temu visine obeštećenja. Nisu kod svih procenti isti. A ne vidim razloga za njihovo nerviranje zbog objavljivanja te informacije, pošto je većina tih iznosa sasvim dobra za (ne)prilike u kojima živimo. Menjaćemo zato praksu prodaje dela ugovora trećim licima pre transfera i učešće menadžera u deljenju zarade svesti na razumnih, tj. propisanih 5, 10 procenata. Sve ostalo miriše na zloupotrebu. Raskrstićemo s tim zlodelima prethodne uprave".

On je oštro zamerio treneru Marku Nikoliću to što je glasno sugerisao da najvažnijim i najiskusnijim pojedincima (Saši Iliću, Nikoli Drinčiću, Danku Lazoviću i Petru Škuletiću) treba povećati primanja kako bi zadovoljni ostali u klubu.

"Video sam tu Markovu izjavu u novinama i nameravam da ga prvom prilikom kada se vidimo pitam „šta ti to bi?“. Ne zato što nema prava na neke svoje ideje, predloge i savete nego zbog toga što ih nije prvo nama, ni formalno ni privatno predočio. Mora da se zna i poštuje red".

On je prokomentarisao i Nikolićevu izjavu "ako direktor Dragan Ćirić ostane pri stavu da neće biti velikih promena u ekipi i izbori se sa čelnicima kluba, onda bravo".

"Šta to znači? Da se bori sam sa sobom? On ili Ćirić, svejedno. Zna se ko su Markovi protivnici! Vojvodina, Čukarički, Mladost... A ne njihova rođena uprava. Ne radimo svako za sebe nego svi zajedno. Prošlo je vreme takvih iskrivljenih svesti i razmišljanja. Mi smo sada jedan tim s istim ciljevima".

Na pitanje da li se samo radi o reakciji trenera kome je potpredsednik Partizana nedavno "radio o glavi" i umalo ga smenio, iako je to demantovao, Vučelić je odgovorio: "Ništa ne demantujem, samo odlučno tvrdim da smena trenera nije bila tema nijedne sednice novog Upravnog odbora. Ne znam o čemu su potpredsednik za sportska pitanja Ljubiša Tumbaković i sportski direktor Dragan Čirić razgovarali s njim, ali znam da se ni na UO ni na Sekretarijatu nismo bavili statusom Nikolića. A to je jedino legitimno mesto za odluke tog tipa", rekao je Vučelić,a zatim dodao da i dalje veruju šefu stručnog štaba.

"Verujemo, jer je Partizan jesenji prvak, u prolećni deo sezone ulazi s šest bodova više od Crvene zvezde i igra polufinale Kupa Srbije. Kao što imamo apsolutno poverenje u ekipu. Znamo da s njima klub može do oba trofeja".

Potpredsednik Partizana za sportska pitanja dodao je i da će se svi u klubu potruditi da Nikoliću ispune želju i sačuvaju postojeći igrački kadar.

"Istrajaćemo u zajedničkoj želji da ne krnjimo tim koji je jesenas igrao s toliko uspeha. Možda nas napuste samo Vladimir Volkov i Saša Marković, jer im na leto ističu ugovori. Ili ćemo u ovom prelaznom roku zaraditi na njihovoj prodaji ili će biti produžena saradnja s njima".

Milorad Vučelić tvrdi da se ne plaši "Zvezdinog proleća", u bilo kom smislu.

"Nimalo se plašimo. Mi ćemo braniti stečenu prednost, oni je napadati. Samo bih voleo da to bude u duhu viteške borbe. Verujem da hoće, jer smo se na trojnom sastanku kod novog predsednika Zajednice superligaša Zoranom Šćepanovićem složili da je vreme da popravimo komšijske odnose. Neće to biti bratstvo i jedinstvo, niti bi to bilo prirodno. Važno je samo da se držimo fer-pleja", istakao je Vučelić.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

MM

16.01.2015 07:33

Dragi prijatelji, navijac sam partizana od 1954 godine i nepamtim da je u klub dosla osoba koja e ucestvovala u raspadu Jugoslavije.Radi se o Milosevicevom "Gebelsu" i ratnom huskasu putem elektronskih i stampanih medija.Nepadami napamet da i dalje ne navijam za Partizan ali je ta odluka da i on Vuclic kao podpresednik vodi tako znacajan klub kakav je Partizan.U svakom slucaju je to najveca greska partizana jer je taj covjek nije mo meni zasluzio to mjesto podpredsjednika upravo jer ima putera na lavi iz devedesetih godina.

ODGOVORITE