Американац планирао напад на Капитол хил

Један мушкарац из Охаја, који тврди да је симпатизер Исламске државе, ухапшен је јуче због планирања напада на Капитол хил, сазнаје Ројтерс из судских докумената.

Свијет 15.01.2015 | 07:41
Американац планирао напад на Капитол хил

Кристофер Корнел (20) је проучавао како се праве импровизоване експлозивне направе, купио је полуаутоматску пушку и 600 комада муниције и планирао да отпутује у Вашингтон и тамо спроведе план о нападу.

Корнел је на Твитеру написао да подржава Исламску државу представљајући се као Рахел Марус Убајда, наводи се у судским документима.

Корнел је у новембру на састанку са доушником ФБИ испричао да чланове Конгреса сматра својим непријатељима и изнео је план о постављању импровизованих експлозивних направа у Конгресу и његовој близини, као и намеру да ватреним оружјем побије запослене и званичнике који се налазе у Конгресу, пише у судским документима.

Портпарол министарства правде Марк Рајмонди је изјавио да јавност није била у опасности током истраге.

Федерални суд у Охају је оптужио Корнела за покушај убиства државног службеника и поседовање ватреног оружја приликом планирања насилног кривичног дела.

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Владо Бања Лука

15.01.2015 07:17

Обицна фарса, вијести које фабрикује ЦИА у сврху стварања страха, не би ли они лаксе изводили своје акције и планирали велики свјетски сукоб. Једино у слуцају великог рата, Амере и ЦИА-у нико неце питати за пропали долар и дугове који никада неце бити врацени...

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИЛОШ

15.01.2015 09:15

Ако се установи да је и овај лик"случајно"љетовао у Боћињи....

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

15.01.2015 11:55

Наоружани људи им прескачу ограду и долазе скоро до Бијеле куће, а сада нешто спречавају. Свакако су им све горе обавјештајне службе и силна обезбјеђења. Сједе за рачунарима у чију мрежу хакери улазе као у своју кућу и глуме "софистиране" агенте...изгледа нестаје долара, покварила се машина за штампање.

ОДГОВОРИТЕ
Name

орасје

15.01.2015 14:04

испаст це сад да је и овај американац исламист.

ОДГОВОРИТЕ