Amerikanac planirao napad na Kapitol hil

Jedan muškarac iz Ohaja, koji tvrdi da je simpatizer Islamske države, uhapšen je juče zbog planiranja napada na Kapitol hil, saznaje Rojters iz sudskih dokumenata.

Svijet 15.01.2015 | 07:41
Amerikanac planirao napad na Kapitol hil

Kristofer Kornel (20) je proučavao kako se prave improvizovane eksplozivne naprave, kupio je poluautomatsku pušku i 600 komada municije i planirao da otputuje u Vašington i tamo sprovede plan o napadu.

Kornel je na Tviteru napisao da podržava Islamsku državu predstavljajući se kao Rahel Marus Ubajda, navodi se u sudskim dokumentima.

Kornel je u novembru na sastanku sa doušnikom FBI ispričao da članove Kongresa smatra svojim neprijateljima i izneo je plan o postavljanju improvizovanih eksplozivnih naprava u Kongresu i njegovoj blizini, kao i nameru da vatrenim oružjem pobije zaposlene i zvaničnike koji se nalaze u Kongresu, piše u sudskim dokumentima.

Portparol ministarstva pravde Mark Rajmondi je izjavio da javnost nije bila u opasnosti tokom istrage.

Federalni sud u Ohaju je optužio Kornela za pokušaj ubistva državnog službenika i posedovanje vatrenog oružja prilikom planiranja nasilnog krivičnog dela.

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Vlado Banja Luka

15.01.2015 07:17

Obicna farsa, vijesti koje fabrikuje CIA u svrhu stvaranja straha, ne bi li oni lakse izvodili svoje akcije i planirali veliki svjetski sukob. Jedino u slucaju velikog rata, Amere i CIA-u niko nece pitati za propali dolar i dugove koji nikada nece biti vraceni...

ODGOVORITE
Name

MILOŠ

15.01.2015 09:15

Ako se ustanovi da je i ovaj lik"slučajno"ljetovao u Boćinji....

ODGOVORITE
Name

VRS RVI

15.01.2015 11:55

Naoružani ljudi im preskaču ogradu i dolaze skoro do Bijele kuće, a sada nešto sprečavaju. Svakako su im sve gore obavještajne službe i silna obezbjeđenja. Sjede za računarima u čiju mrežu hakeri ulaze kao u svoju kuću i glume "sofistirane" agente...izgleda nestaje dolara, pokvarila se mašina za štampanje.

ODGOVORITE
Name

orasje

15.01.2015 14:04

ispast ce sad da je i ovaj amerikanac islamist.

ODGOVORITE