АО: Џумхур и Бркић у 2. колу квалификација!

Дамир Џумхур, најбоље рангирани бх. тенисер и прошлогодишњи учесник трећег кола Аустралијан Опена, побједом од 2:1 против Мирослава Мечира отворио је наступ у квалификацијама овогодишњег Грен Слема у Аустралији. Алдин Шеткић, поражен је на почетку квалификација, а бољи од њега у данашњем сусрету био је Андреас Бек.

Тенис 14.01.2015 | 19:40
АО: Џумхур и Бркић у 2. колу квалификација!

Џумхур одлично отвара меч и осваја брејк већ у првом гему. Наш тенисер је сачувао сервис и дошао до предности од 2:0, али се Мечир брзо вратио на 2:2, па потом и преокренуо резултат у своју корист. Играло се гем за гем све до посљедњег у сету када је Мечир одузео сервис нашем тенисеру и славио са 7:5.

Истом мјером узвраћа Дамир у другом сету. У трећем гему прави брејк и долази до предности коју успијева чувати све до завршнице сета. Тада Словак долази до 5:5, али Џумхур већ у наредном гему стиже до 6:5. Сигурним сервисом у дванаестом гему другог сета, наш тенисер долази до 7:5 и поравнања на 1:1.

Како то обично бива, психолошка предност била је на страни Џумхура који фуриозно улази у трећи сет. Наш тенисер прави два брејка и долази до 5:1 након чега ипак допушта противнику да се врати у меч и стигне до 5:4. Џумхур је на свој сервис потврдио освајање сета и побједу у првом колу квалификација за Аустралијан Опен.

Сљедећи противник нашег најбољег тенисера ће бити Нијемац Тим Пиц који је у првом колу квалификација савладао Бразилца, Де Паула, са 2:0 у сетовима.

Шеткић је успио пружити достојан отпор фаворизованом њемачком тенисеру, али Бек је за нешто више од сат времена успио славити, по сетовима са 6:3 и 6:4.

Други наш представник Томислав Бркић успјешно је дебитовао на првом Грен Слему сезоне, савладаши Аслана Карацева са 7:5 и 6:2.

Коментари / 0

Оставите коментар