AO: Džumhur i Brkić u 2. kolu kvalifikacija!

Damir Džumhur, najbolje rangirani bh. teniser i prošlogodišnji učesnik trećeg kola Australijan Opena, pobjedom od 2:1 protiv Miroslava Mečira otvorio je nastup u kvalifikacijama ovogodišnjeg Gren Slema u Australiji. Aldin Šetkić, poražen je na početku kvalifikacija, a bolji od njega u današnjem susretu bio je Andreas Bek.

Tenis 14.01.2015 | 19:40
AO: Džumhur i Brkić u 2. kolu kvalifikacija!

Džumhur odlično otvara meč i osvaja brejk već u prvom gemu. Naš teniser je sačuvao servis i došao do prednosti od 2:0, ali se Mečir brzo vratio na 2:2, pa potom i preokrenuo rezultat u svoju korist. Igralo se gem za gem sve do posljednjeg u setu kada je Mečir oduzeo servis našem teniseru i slavio sa 7:5.

Istom mjerom uzvraća Damir u drugom setu. U trećem gemu pravi brejk i dolazi do prednosti koju uspijeva čuvati sve do završnice seta. Tada Slovak dolazi do 5:5, ali Džumhur već u narednom gemu stiže do 6:5. Sigurnim servisom u dvanaestom gemu drugog seta, naš teniser dolazi do 7:5 i poravnanja na 1:1.

Kako to obično biva, psihološka prednost bila je na strani Džumhura koji furiozno ulazi u treći set. Naš teniser pravi dva brejka i dolazi do 5:1 nakon čega ipak dopušta protivniku da se vrati u meč i stigne do 5:4. Džumhur je na svoj servis potvrdio osvajanje seta i pobjedu u prvom kolu kvalifikacija za Australijan Open.

Sljedeći protivnik našeg najboljeg tenisera će biti Nijemac Tim Pic koji je u prvom kolu kvalifikacija savladao Brazilca, De Paula, sa 2:0 u setovima.

Šetkić je uspio pružiti dostojan otpor favorizovanom njemačkom teniseru, ali Bek je za nešto više od sat vremena uspio slaviti, po setovima sa 6:3 i 6:4.

Drugi naš predstavnik Tomislav Brkić uspješno je debitovao na prvom Gren Slemu sezone, savladaši Aslana Karaceva sa 7:5 i 6:2.

Komentari / 0

Ostavite komentar