Гвардиола узео рецепт за сарму и ћевапе!

Тренер Бајерна је заволео сарму, а Раул је полудео за ћевапима, као и за осталим специјалитетима са роштиља из српске националне кухиње. Овако почиње своју исповест о дружењу са светским познатим спортским звездама најпознатији физиотерапеут из Републике Српске и Бањалуке Борис Врховац.

Фудбал 15.01.2015 | 17:00
Гвардиола узео рецепт за сарму и ћевапе!

Дружења са некадашњим звездама Реал Мадрида и Барселоне су незаборавна.

- Са Раулом сам баш јако добар и често се дружимо. Тако је било и са Гвардиолом када је био у Катару. Он ме је звао својим масером и куваром, јер сам му често спремао ручак или вечеру. Највише воли сарму и тражио је рецепт за њу, као и за бањалучке ћевапчиће. Воли кувану храну. Раул је више љубитељ роштиља. Бањалучки ћевап му се посебно свиђа, а рецепт сам покупио од једног пријатеља из града на Врбасу. Гвардиола је тотално опуштен и нормалан, а и дан-данас нађе времена да ми се јави иако има много обавеза као тренер Бајерна. Често се чујем са Мехмедом Баждаревићем, који је две године био тренер у Катару, и наравно са својим великим пријатељем Аленом Бокшићем.

Садашњи тренер Бајерна му је својевремено открио ко ће бити највећа звезда у Барселони.

- Сећам се да ми је Пеп Гвардиола, када сам га питао има ли ко у Барселони ко ће бити велика звезда, рекао за Месија, који је тада био у омладинском тиму. Испричао ми је све о њему, како га је Барселона довела, како су му давали ињекције за раст. Онда сам имао прилику да будем у хотелу где се окупила селекција Аргентине, ја сам пришао и питао их да ли је међу њима Меси. Показали су ми на најудаљенији сто, а када сам му пришао и затражио аутограм и да се фотографишемо, сви су се смејали и њему и мени. Касније смо се видели још неколико пута и увек се насмеје када му покажем фотографију са тог првог сусрета - каже популарни Врле.

Листа његових пријатеља у свету спорта је импозантна, а на њој су, осим садашње звезде Барселоне, још Пеле, Марадона, Бора Милутиновић, Златан Ибрахимовић, Габријел Батистута, Дејан Савићевић, Предраг Мијатовић, Данијел Шарић, Валентино Роси, затим Јелена Јанковић, Ана Ивановић, Бланка Влашић, Нађа Команечи и многи други.

Борис Врховац је запослен у једној клиници, а ради и као физиотерапеут рукометне А и јуниорске селекције Катара.

- У селекцији Катара је балканска мини-екипа, у којој су голман Данијел Шарић и десно крило Елдар Мемишевић из БиХ, затим Црногорци Жарко Марковић на десном беку и још један чувар мреже Горан Стојановић. Тренер је Верољуб Косовац из Србије, а ту сам и ја. Занимљиво је да су само три играча из Катара, јер су у тиму Шпанци, Французи, Сиријци и Египћани. Притисак је већ сада велики, јер смо домаћини првенства.

Најдраже познанство му је, како каже, са легендарним Дијегом Марадоном, са којим се дружио захваљујући Бори Млутиновићу на отварању Спортске академије „Аспире“.

- Нећу заборавити Марадону. Захваљујући Бори Милутиновићу ушао сам у хотел где је он био на вечери са Марадоном. Нисам могао да верујем шта се дешава, а славни Аргентинац је био опуштен и није му сметало што му одузимам време- завршио је Врховац.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ЈА

15.01.2015 16:13

Па ко да не воли да једе сарму и цевапе???Моје омиљено јело је пасуљ, цевапи, сарма, бурек, јагњетина и прасетина са разња!!!

ОДГОВОРИТЕ