Gvardiola uzeo recept za sarmu i ćevape!

Trener Bajerna je zavoleo sarmu, a Raul je poludeo za ćevapima, kao i za ostalim specijalitetima sa roštilja iz srpske nacionalne kuhinje. Ovako počinje svoju ispovest o druženju sa svetskim poznatim sportskim zvezdama najpoznatiji fizioterapeut iz Republike Srpske i Banjaluke Boris Vrhovac.

Fudbal 15.01.2015 | 17:00
Gvardiola uzeo recept za sarmu i ćevape!

Druženja sa nekadašnjim zvezdama Real Madrida i Barselone su nezaboravna.

- Sa Raulom sam baš jako dobar i često se družimo. Tako je bilo i sa Gvardiolom kada je bio u Kataru. On me je zvao svojim maserom i kuvarom, jer sam mu često spremao ručak ili večeru. Najviše voli sarmu i tražio je recept za nju, kao i za banjalučke ćevapčiće. Voli kuvanu hranu. Raul je više ljubitelj roštilja. Banjalučki ćevap mu se posebno sviđa, a recept sam pokupio od jednog prijatelja iz grada na Vrbasu. Gvardiola je totalno opušten i normalan, a i dan-danas nađe vremena da mi se javi iako ima mnogo obaveza kao trener Bajerna. Često se čujem sa Mehmedom Baždarevićem, koji je dve godine bio trener u Kataru, i naravno sa svojim velikim prijateljem Alenom Bokšićem.

Sadašnji trener Bajerna mu je svojevremeno otkrio ko će biti najveća zvezda u Barseloni.

- Sećam se da mi je Pep Gvardiola, kada sam ga pitao ima li ko u Barseloni ko će biti velika zvezda, rekao za Mesija, koji je tada bio u omladinskom timu. Ispričao mi je sve o njemu, kako ga je Barselona dovela, kako su mu davali injekcije za rast. Onda sam imao priliku da budem u hotelu gde se okupila selekcija Argentine, ja sam prišao i pitao ih da li je među njima Mesi. Pokazali su mi na najudaljeniji sto, a kada sam mu prišao i zatražio autogram i da se fotografišemo, svi su se smejali i njemu i meni. Kasnije smo se videli još nekoliko puta i uvek se nasmeje kada mu pokažem fotografiju sa tog prvog susreta - kaže popularni Vrle.

Lista njegovih prijatelja u svetu sporta je impozantna, a na njoj su, osim sadašnje zvezde Barselone, još Pele, Maradona, Bora Milutinović, Zlatan Ibrahimović, Gabrijel Batistuta, Dejan Savićević, Predrag Mijatović, Danijel Šarić, Valentino Rosi, zatim Jelena Janković, Ana Ivanović, Blanka Vlašić, Nađa Komaneči i mnogi drugi.

Boris Vrhovac je zaposlen u jednoj klinici, a radi i kao fizioterapeut rukometne A i juniorske selekcije Katara.

- U selekciji Katara je balkanska mini-ekipa, u kojoj su golman Danijel Šarić i desno krilo Eldar Memišević iz BiH, zatim Crnogorci Žarko Marković na desnom beku i još jedan čuvar mreže Goran Stojanović. Trener je Veroljub Kosovac iz Srbije, a tu sam i ja. Zanimljivo je da su samo tri igrača iz Katara, jer su u timu Španci, Francuzi, Sirijci i Egipćani. Pritisak je već sada veliki, jer smo domaćini prvenstva.

Najdraže poznanstvo mu je, kako kaže, sa legendarnim Dijegom Maradonom, sa kojim se družio zahvaljujući Bori Mlutinoviću na otvaranju Sportske akademije „Aspire“.

- Neću zaboraviti Maradonu. Zahvaljujući Bori Milutinoviću ušao sam u hotel gde je on bio na večeri sa Maradonom. Nisam mogao da verujem šta se dešava, a slavni Argentinac je bio opušten i nije mu smetalo što mu oduzimam vreme- završio je Vrhovac.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

JA

15.01.2015 17:13

Pa ko da ne voli da jede sarmu i cevape???Moje omiljeno jelo je pasulj, cevapi, sarma, burek, jagnjetina i prasetina sa raznja!!!

ODGOVORITE