Могући прекиди у испоруци гаса ЕУ

Руски гасни гигант "Гаспром" упозорио је данас да су могући прекиди у испоруци гаса ЕУ преко Украјине, упркос руско-украјинском привременом споразуму из Брисела о рјешавању спора у вези са гасом.

Свијет 14.01.2015 | 19:03
Могући прекиди у испоруци гаса ЕУ

"И даље постоје ризици у транзиту гаса преко Украјине, јер та земља у новембру и децембру није била у могућности да купи неопходне количине овог енергента, због својих финансијских проблема", рекао је директор "Гаспрома" Алексеј Милер.

Он је додао да су украјинске резерве гаса у подземним складиштима знатно смањене, пренио је ТАСС.
Руски министар енергетике Александар Новак рекао је данас да нема разлога да се мијењају услови испоруке гаса Украјини након што крајем марта истекне важећи споразум, пренио је Ројтерс.

Марош Шефчович, комесар ЕУ за енергетику, који се састао са Новаком у Москви, рекао је да је блок спреман да настави да дјелује као "поштен посредник" у преговорима између Русије и Украјине.

Он је додао да транзит руског гаса Европи преко Украјине не треба прекидати, чак и ако се изграде нови гасоводи који заобилазе Украјину.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

аљо

14.01.2015 18:44

Само затвори путине

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

14.01.2015 18:56

Чудо је како покварени запад мјења од опасне силе па до понуде меког посредовања у преговорима само због једног "вентила" хммм. Баш су им опасне санкције...

ОДГОВОРИТЕ