Едегард званично постао ''Краљ''!

У Реалу наредних шест година! Флорентино Перез задовољно трља руке.

Фудбал 16.01.2015 | 22:00
Едегард званично постао ''Краљ''!

Дуго се нагађало где ће завршити норвешко чудо од детета, а сада је ствар завршена. Мартин Едегард приволео се највећем царству и потписао уговор на шест година са актуелним прваком Европе Реал Мадридом. Пре недељу дана Норвежанин је стигао у Мадрид и почео да тренира са екипом. Са само 16 година Едегард је већ успео да се избори за шансу да игра са ведетама попут Кристијана Роналда, Герета Бејла, Тонија Кроса, Серхија Рамоса.

Дуго се водила полемика и нагађање где би млади Норвежанин могао да ступи на озбиљну фудбалску сцену. Прво се Ливерпул спомињао као најозбиљнији кандидат, потом је у јавности процурела информација да је Бајерн Минхен завршио посао око трансфера, међутим то се изјаловило због оца младог фудбалера. Такође, и Ајакс је био један од кандидата тако да се стиче утисак да је Едегард са својим оцем пропутовао пола Европе тражећи прави клуб и коначно га пронашао на Пиринејском полуоству.

И освајач златне лопте Роналдо није крио задовољство ангажовањем овог младог талента.
"Он је још увек младић који тек треба да расте и да се развија. Имаће лепу будућност. Морамо му дати времена за учење и доношење одлука, али видим много потенцијала код њега. Има одличну леву ногу!", рекао је Роналдо за енглеске медије.

Нема сумње да ће овај младић бити један од носилаца игре Реала у надолазећим годинама.

Коментари / 0

Оставите коментар