Азијски Куп: Побједе Кинеза и Саудијаца

У првом мечу другог кола Групи Б Саудијци славили са 4:1. Узбекистанци и Саудијци у директном окршају одлучиће ко ће у наредну фазу такмичења.

Фудбал 14.01.2015 | 19:00
Азијски Куп: Побједе Кинеза и Саудијаца

Северна Кореја се враћа кући, Саудијска Арабија остаје да се бори за пласман у четвртфинале Куп Азије. Саудијци су у другом колу Групе Б надиграли Корејце (4:1), нанели им други пораз у такмичењу и задржали шансе да се у конкуренцији Кине и Узбекистана боре за пробој у наредну рунду.

Јунак меча у Мелбурну је Мохамад ал Шахлави, 29-годишњи нападач Ал Насра који је при резултату 1:1 у размаку од само 132 секунде дао два гола и донео олакшање селекцији са Блиског истока, која је и на овом мечу, баш као и на премијери против Кине морала да јури заостатак. Тад није успела (0:1), али је данас била ефикасна, дала до краја утакмице четири гола што је изванредан учинак, ако се има у виду да је исти број погодака Саудијска Арабија дала на претходних шест утакмица на завршним турнирима Купа Азије.

Симпатична репрезентација Северне Кореје пробила је лед и постигла први гол на Купу Азије после 23 године, али се ипоставило да је тај погодак само разљутио Саудијце, који су вештко користили пропусте у одбрани ривала (трећи гол постигнут после конфузије голмана и штопера), али се мора признати да су имали и наклоност среће, па су четврти гол постигли тако што је Наваф ал Абид промашио пенал, лопта погодила обе стативе и тек кад је на њу натрчао извођач казненог ударца завршила у мрежи.

Дан за преокрете у Азијском купу! Кина је, попут Саудијске Арабије, успела да преокрене против Узбекистана и врати се на прво место у Б групи – 2:1.

Ахмедов је у 22. минуту, уз доста среће, довео Узбекистанце у вођство, али су Кинези добили пацке у свлачионици од селектора и у наставку игре као да је изашао неки други тим. Ву Кси је у 55. донео изједначење, а Сун Ке у 68. минуту преокрет и победу.

Пласман у наредну рунду, поред Кинеза, директно ће одлучити дуел Узбекистана и Саудијске Арабије.

Коментари / 0

Оставите коментар