Azijski Kup: Pobjede Kineza i Saudijaca

U prvom meču drugog kola Grupi B Saudijci slavili sa 4:1. Uzbekistanci i Saudijci u direktnom okršaju odlučiće ko će u narednu fazu takmičenja.

Fudbal 14.01.2015 | 19:00
Azijski Kup: Pobjede Kineza i Saudijaca

Severna Koreja se vraća kući, Saudijska Arabija ostaje da se bori za plasman u četvrtfinale Kup Azije. Saudijci su u drugom kolu Grupe B nadigrali Korejce (4:1), naneli im drugi poraz u takmičenju i zadržali šanse da se u konkurenciji Kine i Uzbekistana bore za proboj u narednu rundu.

Junak meča u Melburnu je Mohamad al Šahlavi, 29-godišnji napadač Al Nasra koji je pri rezultatu 1:1 u razmaku od samo 132 sekunde dao dva gola i doneo olakšanje selekciji sa Bliskog istoka, koja je i na ovom meču, baš kao i na premijeri protiv Kine morala da juri zaostatak. Tad nije uspela (0:1), ali je danas bila efikasna, dala do kraja utakmice četiri gola što je izvanredan učinak, ako se ima u vidu da je isti broj pogodaka Saudijska Arabija dala na prethodnih šest utakmica na završnim turnirima Kupa Azije.

Simpatična reprezentacija Severne Koreje probila je led i postigla prvi gol na Kupu Azije posle 23 godine, ali se ipostavilo da je taj pogodak samo razljutio Saudijce, koji su veštko koristili propuste u odbrani rivala (treći gol postignut posle konfuzije golmana i štopera), ali se mora priznati da su imali i naklonost sreće, pa su četvrti gol postigli tako što je Navaf al Abid promašio penal, lopta pogodila obe stative i tek kad je na nju natrčao izvođač kaznenog udarca završila u mreži.

Dan za preokrete u Azijskom kupu! Kina je, poput Saudijske Arabije, uspela da preokrene protiv Uzbekistana i vrati se na prvo mesto u B grupi – 2:1.

Ahmedov je u 22. minutu, uz dosta sreće, doveo Uzbekistance u vođstvo, ali su Kinezi dobili packe u svlačionici od selektora i u nastavku igre kao da je izašao neki drugi tim. Vu Ksi je u 55. doneo izjednačenje, a Sun Ke u 68. minutu preokret i pobedu.

Plasman u narednu rundu, pored Kineza, direktno će odlučiti duel Uzbekistana i Saudijske Arabije.

Komentari / 0

Ostavite komentar