Бомба! Лазовић у Ђенови!

Првог дана "наше" 2015. године одјекнула је и прва, права трансфер бомба ове зиме.

Фудбал 14.01.2015 | 17:40
Бомба! Лазовић у Ђенови!

Дарко Лазовић, капитен Црвене звезде, отпутоваће ових дана у Ђенову, где би требало да обави лекарске прегледе и потпише уговор са славним италијанским клубом, који носи име тог града.

Међутим...

Лазовић, сазнаје "Арена спорт", неће прећи на "Мараси" одмах, већ на лето, када званично постане слободан играч, што значи да:

а) Црвена звезда неће добити обештећење;

б) Црвена звезда задржава капитена до краја сезоне;

Чини се да је то, у овом тренутку, расплет који највише одговара свакој од три страна у споразуму, с тим да остаје на Звезди и Лазовићу да се договоре око у међувремену насталог дуга према њему, а он није мали и пре месец дана износио је целих 600.000 евра.

Лазовић је у Црвену звезду дошао, сада већ давне 2009. године, из чачанског Борца и био у другом плану код већине тренера (читај: Владимира Петровића, Ратка Достанића и Александра Кристића) све до доласка Роберта Просинечког у клуб.

Просинечки је први препознао и таленат код младог фудбалера и имао храбрости да се на њега у пуној мери ослони, па је Лазовић постао стандардан првотимац црвено-белих, један од најбољих играча Суперлиге и, у то време, "А" репрезентативац.

Аустријски Салцбург понудио је у августу 2012. године четири и по милиона евра за њега, председник Црвене звезде Владан Лукић био је спреман да то прихвати, али је Просинечки буквално претио отказом, ако се то догоди, јер се ближила утакмица плеј-офа за пласман у Лигу Европе, са Бордоом.

Звезда је ту понуду одбила, а Просинечки се разишао с клубом већ наредне недеље, па је популарни "Лаза" остао у Звезди и за сезону 2012/13, коју је готово па трагично завршио, најтежом повредом у свету спорта, кидањем предњих укрштених лигамената колена и то у 10. минуту "вечитог дербија" у Хумској, на пролеће 2013. године, који је директно одлучивао о титули шампиона.

Опорављао се јако дуго, тачније заиграо је фудбал тек на пролеће прошле године, код Славише Стојановића и дао немерљив допринос серији црвено-белих у другом делу шампионата, којом је надокнађен заостатак за Партизаном и освојена титула после шест сезона. Очекивало се да ће и он, попут многих носилаца игре из те генерације, отићи на лето, али се то из више разлога није догодило, па ће Лазовић отићи из Србије тек у јуну 2015. године као 24-годишњак.

За сада, одиграо је 126 утакмица за Црвену звезду, постигао 24 гола и забележио 26 асистенција. За младу репрезентацију Србије играо је десет пута и дао чак пет голова, док је сениорски репрезентативац био шест пута. Дебитовао је за Србију 14. децембра 2008. године, још као играч Борца из Чачка, чији је дрес носио 47 пута, уз седам голова и две асистенције.

У Ђенови тренутно нема Срба, али ако причамо о клубу. У граду има и обојица наступају за ривалску Сампдорију, чији је тренер Синиша Михајловић, а играч Ненад Крстичић.

Иначе, наши играчи оставили су дубок траг у једном од најлепших медитеранских градова, почев од легендарног Вујадина Бошкова.

Коментари / 0

Оставите коментар