Bomba! Lazović u Đenovi!

Prvog dana "naše" 2015. godine odjeknula je i prva, prava transfer bomba ove zime.

Fudbal 14.01.2015 | 17:40
Bomba! Lazović u Đenovi!

Darko Lazović, kapiten Crvene zvezde, otputovaće ovih dana u Đenovu, gde bi trebalo da obavi lekarske preglede i potpiše ugovor sa slavnim italijanskim klubom, koji nosi ime tog grada.

Međutim...

Lazović, saznaje "Arena sport", neće preći na "Marasi" odmah, već na leto, kada zvanično postane slobodan igrač, što znači da:

a) Crvena zvezda neće dobiti obeštećenje;

b) Crvena zvezda zadržava kapitena do kraja sezone;

Čini se da je to, u ovom trenutku, rasplet koji najviše odgovara svakoj od tri strana u sporazumu, s tim da ostaje na Zvezdi i Lazoviću da se dogovore oko u međuvremenu nastalog duga prema njemu, a on nije mali i pre mesec dana iznosio je celih 600.000 evra.

Lazović je u Crvenu zvezdu došao, sada već davne 2009. godine, iz čačanskog Borca i bio u drugom planu kod većine trenera (čitaj: Vladimira Petrovića, Ratka Dostanića i Aleksandra Kristića) sve do dolaska Roberta Prosinečkog u klub.

Prosinečki je prvi prepoznao i talenat kod mladog fudbalera i imao hrabrosti da se na njega u punoj meri osloni, pa je Lazović postao standardan prvotimac crveno-belih, jedan od najboljih igrača Superlige i, u to vreme, "A" reprezentativac.

Austrijski Salcburg ponudio je u avgustu 2012. godine četiri i po miliona evra za njega, predsednik Crvene zvezde Vladan Lukić bio je spreman da to prihvati, ali je Prosinečki bukvalno pretio otkazom, ako se to dogodi, jer se bližila utakmica plej-ofa za plasman u Ligu Evrope, sa Bordoom.

Zvezda je tu ponudu odbila, a Prosinečki se razišao s klubom već naredne nedelje, pa je popularni "Laza" ostao u Zvezdi i za sezonu 2012/13, koju je gotovo pa tragično završio, najtežom povredom u svetu sporta, kidanjem prednjih ukrštenih ligamenata kolena i to u 10. minutu "večitog derbija" u Humskoj, na proleće 2013. godine, koji je direktno odlučivao o tituli šampiona.

Oporavljao se jako dugo, tačnije zaigrao je fudbal tek na proleće prošle godine, kod Slaviše Stojanovića i dao nemerljiv doprinos seriji crveno-belih u drugom delu šampionata, kojom je nadoknađen zaostatak za Partizanom i osvojena titula posle šest sezona. Očekivalo se da će i on, poput mnogih nosilaca igre iz te generacije, otići na leto, ali se to iz više razloga nije dogodilo, pa će Lazović otići iz Srbije tek u junu 2015. godine kao 24-godišnjak.

Za sada, odigrao je 126 utakmica za Crvenu zvezdu, postigao 24 gola i zabeležio 26 asistencija. Za mladu reprezentaciju Srbije igrao je deset puta i dao čak pet golova, dok je seniorski reprezentativac bio šest puta. Debitovao je za Srbiju 14. decembra 2008. godine, još kao igrač Borca iz Čačka, čiji je dres nosio 47 puta, uz sedam golova i dve asistencije.

U Đenovi trenutno nema Srba, ali ako pričamo o klubu. U gradu ima i obojica nastupaju za rivalsku Sampdoriju, čiji je trener Siniša Mihajlović, a igrač Nenad Krstičić.

Inače, naši igrači ostavili su dubok trag u jednom od najlepših mediteranskih gradova, počev od legendarnog Vujadina Boškova.

Komentari / 0

Ostavite komentar