Сваки трећи студент би силовао?!

Сваки трећи студент Универзитета у Дакоти /САД/силовао би женску особу, уколико би знао да неће имати посљедице због тога!?Истраживање, у коме су учествовала 73 студента, показало је забрињавајуће резултате.

Свијет 14.01.2015 | 15:26
Сваки трећи студент би силовао?!

На питање: Да ли би ли присилили жену на сексуалне односе кад би знали да неће бити посљедица, чак трећина је одговорила потврдно.

Ови бројеви су "пали" кад су испитивачи поновили питање и употријебили ријеч "силовање".

Ипак, ни "силовање" није зауставило 13 одсто испитаника који су остали при ставу да би то направили кад би се могли извући без посљедица и када за то нико не би знао.

Испитаници закључују да мушкарци који би присилили жену на секс, али не и силовали, не сматрају своје поступке кажњивим!

Неки су "осјетили и понос" у идеји да би могли да присиле неку жену на сексуалне односе.

Такође, они који би спремни на силовање имају непријатељски став према женама, док они који би их "само присилили" на секс имају боље односе са супротним полом, преноси "Космополитен".

То показује да постоје различити психички профили злостављача као и начини на које они сами себи оправдавају своје поступке.

Након овог истраживања, активисти за борбу против насиља над женама закључили су да није довољно само упозоравати жене да се не одијевају провокативно, да не пију превише и да не ходају саме.

Потребно је, сматрају они, обратити већу пажњу на мушкарце који имају насилне склоности те радити са њима како би насиље било заустављено.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

кк

14.01.2015 15:07

Код не би сваки политичар крао !

ОДГОВОРИТЕ
Name

студент

14.01.2015 16:03

Та једна трећина студената је искрена. Остали можда и нису.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Схабан

16.01.2015 07:02

Силеџије!!!

ОДГОВОРИТЕ