Бијељина:Више од 900 случајева малих богиња

У Бијељини су од октобра забиљежена 944 случаја морбила или малих богиња, а само у посљедњих седам дана таквих случајева било је тридесетак, потврђено је Срни у Хигијенско-епидемиолошкој служби Дома здравља Бијељина.

Република Српска 14.01.2015 | 14:14
Бијељина:Више од 900 случајева малих богиња

Епидемија малих богиња на подручју града Бијељина проглашена је у октобру прошле године, а према ријечима начелика Хигијенско-епидемиолошке службе Зорана Дакића - углавном је ријеч о лицима доби од 15 до 30 година.

"На сву срећу, углавном су то до сада повољне прогнозе, добре клиничке слике, тако да није било никаквих компликација нити смртних исхода", рекао је Дакић Срни.

Он је навео да се, према укупном броју обољелих и њиховом вакциналном статусу, може закључити да је само пет до шест одсто особа било вакцинисано, али да су ипак обољеле од морбила.

Дакић је позвао грађане узраста до 19 година да обавезно обаве редовне вакцинације и подсјетио их, као и родитеље, на законску обавезу вакцинисања.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Герман

14.01.2015 13:31

Медицинско особље у болници Бијељина није компетентно. Нису у могуцности да разликују симптоме алергије и малих богиња. Тек када схвате да је терапија неуспјесна и када се здравствено стање искомпликује због погресних медикамената, онда посаљу пацијента за Бањалуку. Тек након седам дана и онда јос без дијагнозе! Такво особље заврсава у правним дрзавама (ЕУ) на суду због покусаја убиства из нехата. Размислите!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре Герман

16.01.2015 17:07

Не дирај у болницу у Бијељини! Особље је веома одговорно и компетентно.Размисли ти цовеце о себи и својим изјавама.Богољуб

ОДГОВОРИТЕ
Name

Герман

17.01.2015 07:17

Подтовани господине Богољуб. Сто се тице одговорности и етике у болници Бијељина: Пацијент је интересантан само ако је у стању да пар стотина еура "поклони" надлезним докторима. Моје информације су из лицног искуства!---Ја путујем доста по свијету али овакав примитиван ниво здравствственог особља није цак ни у мањим азијским дрзавама. Неман намјеру да вас увриједим, али тразити "додатни" новац од Пацијента који је болестан, је једноставно примитивно и неодговорно!

ОДГОВОРИТЕ