Bijeljina:Više od 900 slučajeva malih boginja

U Bijeljini su od oktobra zabilježena 944 slučaja morbila ili malih boginja, a samo u posljednjih sedam dana takvih slučajeva bilo je tridesetak, potvrđeno je Srni u Higijensko-epidemiološkoj službi Doma zdravlja Bijeljina.

Republika Srpska 14.01.2015 | 14:14
Bijeljina:Više od 900 slučajeva malih boginja

Epidemija malih boginja na području grada Bijeljina proglašena je u oktobru prošle godine, a prema riječima načelika Higijensko-epidemiološke službe Zorana Dakića - uglavnom je riječ o licima dobi od 15 do 30 godina.

"Na svu sreću, uglavnom su to do sada povoljne prognoze, dobre kliničke slike, tako da nije bilo nikakvih komplikacija niti smrtnih ishoda", rekao je Dakić Srni.

On je naveo da se, prema ukupnom broju oboljelih i njihovom vakcinalnom statusu, može zaključiti da je samo pet do šest odsto osoba bilo vakcinisano, ali da su ipak oboljele od morbila.

Dakić je pozvao građane uzrasta do 19 godina da obavezno obave redovne vakcinacije i podsjetio ih, kao i roditelje, na zakonsku obavezu vakcinisanja.

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

German

14.01.2015 13:31

Medicinsko osoblje u bolnici Bijeljina nije kompetentno. Nisu u mogucnosti da razlikuju simptome alergije i malih boginja. Tek kada shvate da je terapija neuspjesna i kada se zdravstveno stanje iskomplikuje zbog pogresnih medikamenata, onda posalju pacijenta za Banjaluku. Tek nakon sedam dana i onda jos bez dijagnoze! Takvo osoblje zavrsava u pravnim drzavama (EU) na sudu zbog pokusaja ubistva iz nehata. Razmislite!

ODGOVORITE
Name

re German

16.01.2015 17:07

Ne diraj u bolnicu u Bijeljini! Osoblje je veoma odgovorno i kompetentno.Razmisli ti covece o sebi i svojim izjavama.Bogoljub

ODGOVORITE
Name

German

17.01.2015 07:17

Podtovani gospodine Bogoljub. Sto se tice odgovornosti i etike u bolnici Bijeljina: Pacijent je interesantan samo ako je u stanju da par stotina eura "pokloni" nadleznim doktorima. Moje informacije su iz licnog iskustva!---Ja putujem dosta po svijetu ali ovakav primitivan nivo zdravstvstvenog osoblja nije cak ni u manjim azijskim drzavama. Neman namjeru da vas uvrijedim, ali traziti "dodatni" novac od Pacijenta koji je bolestan, je jednostavno primitivno i neodgovorno!

ODGOVORITE