Одморите од минимализма!

Не морате баш стално да носите такву одећу. Погледајте мало око вас: раскошан брокат, јапански принт мотиви, цветни дезен на доњој сукњи биће идеални за годину која је почела.

Мода и љепота 14.01.2015 | 09:09
Одморите од минимализма!

Јануар је такав месец да, иако волимо да лешкаримо и сумирамо празничне утиске, понесени неким ентузијазмом, имамо обичај да доносимо одлуке које почињу са: "У овој години ћу, или нећу...", пише Елле.рс.

А да ли сте икада на прагу нове године одлучили да промените нешто у сфери одеће и свог стила? Уколико нисте, а планирате, ево неколико савета које је скупила на једном месту новинарка и модна уредница британског Телеграпха, Лиса Армстронг.

1. Одаберите боју која вам најбоље одговара - Ово је одлука која не би требало да буде неки терет за вас. Просто изаберите боју која вам највише лежи, вашем тену, очима. Моја је плава, али она нијанса која подсећа на голубије плаву, са неколико подтонова сиве.

Али наравно да не намеравам само њу да носим, иако је на моје одушевљење управо плава поред Марсале проглашена за боју 2015. године коју су користили већ Џонатан Сондерс, Клер Вејт Келер и многи други дизајнери. Уосталом, плава има толико поднијанси (аквамарин, тиркизна, модроплава, тегет) и савршено лежи и белој и тамној пути.

2. Одморите мало свој минимализам (понекад) - Да, знам да обожавате одећу коју за модну кућу Селин креира Фиби Фило: она је минималистична, али урбана, другачија, удобна, елегантна, шик. Међутим, не морате баш стално да носите такву одећу. Погледајте мало око вас: раскошан брокат, јапански принт мотиви, цветни дезен на доњој сукњи…

За пролеће скоро сви дизајнери су се инспирисали јапанском културом и уметношћу, а она је пуна боја, детаља, мотива. У крајњем случају, зашто не бисте комбиновали максимализам са минимализмом? До јуна ћете верујемо бити ПРО категорија и јединствени.

3. Купите неки нови тексас - Тексас наставља да доминира и током 2015. године па је можда ово идеално време да шопингујете неки нови џинс, а још боље кошуљу, комбинезон или одело. Јер, сви су се играли у пролећним колекцијама са тексасом, почев од Стеле Мекартни, преко Фенди до Гучија. Џинс носите са цирконима, ресама, пачворк детаљима како сте видели у колекцијама Долче и Габане и Луј Витона. Спектакуларно!

4. Лето је доба за преврнуту кожу - Да, да. Добро сте чули. Преврнута кожа је ваш материјал за лето. Али само за температуре до 25 и за детаље, у виду прслука, кратких сукњица, шортсева и кошуља какве смо виђали на ревијама модних кућа Гучи, Фенди, Дерека Лама и других.

5. Експериментишите са ципелама - Не знам да ли сте приметили, али данас има толико жена које обожавају да кажу: "Носим само балетанке" или "Навикла сам на штикле, тако да их носим стално и на посао и када идем у провод." Ово је година када је коначно дошло време да престанете да носите један те исти модел ципела!

У томе ће вам помоћи модели који се препоручују за сезону пролеће/лето: платформе с пуном, равном петом, затим ципеле са пуном, широком штиклом која је махом посута шљокицама. 2015. ће тако бити сјајна година да миксујете висине: сандале са светлуцавим платформама за дан, а платформе с равном петом за ноћ.

Извор: Курир Стил

 

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

С.

15.01.2015 11:58

"Одјећа чини човјека" - Начин и стил одијевања увијек, без изузетка одражава стање свијести сваке особе. Уколико неко слиједи било које, било чије и било какве модне трендове, та особа није своја, јер си допушта бити сљедбеник туђег лика и дјела. Те особе су у конфликту саме са собом и идеалан су медиј за манипулације сваке врсте.

ОДГОВОРИТЕ