САД коначно послале амбасадора

Данас је у БиХ допутовала Морин Елизабет Кормак, нови амбасадор Сједињених Америчких Држава.

Босна и Херцеговина 13.01.2015 | 18:20
САД коначно послале амбасадора

На сарајевском аеродрому у кратком обраћању новинарима, Кормак је изјавила да јој је драго што је коначно дошла у БиХ, јер је дуго чекала тај тренутак.

Додала је да жели да упозна што више грађана БиХ, те да ће наставити политику коју је и до сада америчка амбасада промовисала у БиХ.

,,Била сам јуче у Бриселу на консултацијама са представницима Европске уније и НАТО-а како би што спремније обавила свој задатак у вези са евроатланским путем БиХ. На церемонији у Вашингтону прошле седмице, приликом полагања заклетве, помоћник секретара САД-а господин Кенеди рекао ми је да постоји историјска веза између ове двије земље и мени је част што ћу наставити јачање тих веза'', истакла је Кормак.

Амбасадор Кормак ће до краја седмице предати акредитивна писма члановима Предсједништва БиХ, чиме ће њен мандат и званично почети.

,,Не очекујем никакву посебну промјену, већ континуитет америчке политике овдје'', каже предсједавајући Предсједништва БиХ Младен Иванић и додаје да је главни играч око БиХ ипак Европска унија и да не вјерује да ће САД преузимати ту улогу.

Морин Елизабет Кормак на мјесто америчког амбасадора у БиХ долази са позиције извршног асистента у Канцеларији специјалног изасланика предсједника САД-а Барака Обаме за глобалну коалицију за борбу против
Исламске државе.

Подсјећамо, предходни амерички амбасадор Патрик Мун БиХ је напустио крајем августа 2013.године, након чега је дужност отправника послова обављао Николас Хил.

(БН ТВ)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

ЈА

13.01.2015 17:56

Добро досли у БиХ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Деки пд

13.01.2015 18:43

Сестро помагај овом убогом народу.РС су окупирали лопови у власти народ це покрепати од глади.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Закључак

13.01.2015 22:31

Коначно неко ко ће додика довести у ред.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зна стара...

13.01.2015 23:01

Зна стара пар ријеци и насег језика...

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИЛОШ

14.01.2015 12:52

Асистент-Амбасадор-БИХ=одскочна даска.

ОДГОВОРИТЕ