Звездина порука навијачима пред Галату

Покажите свима да сте најбољи навијачи на свету, не носите у халу ласере и пиротехнику и не вређајте Турке! „Осуђујемо сваки вид насиља, било да се ради о физичком или вербалном, и против тога ћемо се одлучно борити са жељом да се заувек искорени из кошарке“, истиче се у саопштењу црвено-белих.

Кошарка 13.01.2015 | 20:00
Звездина порука навијачима пред Галату

Придружила се Црвена звезда иницијативи Евролиге да се меч против Галатасараја искористи како би се послала снажна порука јавности на Старом континенту да насиљу нема места у кошарци.

Како је саопштио клуб на званичном сајту, дуел против турског представника у трећем колу ТОП 16 фазе Евролиге биће још једна прилика да се људи присете трагично настрадалог навијача Црвене звезде Марка Ивковића - убијеног 21. новембра у Истанбулу - али и да пошаљу заједничку поруку да се такав трагичан догађај више никад не понови.
„Спорт мора да зближава и усрећује људе и кошарка је место за уживање које нуди да се искаже страст према вољеном тиму. Та љубав требало би да се исказује уз максимално поштовање противничког тима и његових играча и навијача. Ривалитет би морао да остане само на терену, док би навијачи требало да подржавају клуб на начин да не вређају или понижавају играче или навијаче противника“, наведено је на клупском сајту.

Црвено-бели наводе да клуб осуђује сваки вид насиља.
„Зато Црвена звезда Телеком осуђује сваки вид насиља, било да се ради о физичком или вербалном, и против тога ће се одлучно борити са жељом да се заувек искорени из кошаркашких дворана и кошарке уопште. Утакмица против Галатасараја је за све навијаче могућност да читавом свету покажу одговорност и докажу да су најбољи тиме што ће здушно подржавати вољени клуб песмом и длановима, али и показујући поштовање према противничком клубу, играчима и навијачима у духу фер-плеја“.

Утакмица између Црвене звезде и Галатасараја игра се у петак од 21 сат у Београдској арени.
„Још једном апелујемо на све који буду присуствовали утакмици против Галатасараја да навијају фер и спортски, без убацивања било каквих предмета на терен, употребе ласера и пиротехничких средстава и без узвикивања било каквих увредљивих парола на верској или националној основи. Само на тај начин сваки појединац даће свој допринос у борби против насиља и учинити мали корак како би се трагични догађаји избегли у будућности“, истиче се у саопштењу.

Коментари / 0

Оставите коментар