Zvezdina poruka navijačima pred Galatu

Pokažite svima da ste najbolji navijači na svetu, ne nosite u halu lasere i pirotehniku i ne vređajte Turke! „Osuđujemo svaki vid nasilja, bilo da se radi o fizičkom ili verbalnom, i protiv toga ćemo se odlučno boriti sa željom da se zauvek iskoreni iz košarke“, ističe se u saopštenju crveno-belih.

Košarka 13.01.2015 | 20:00
Zvezdina poruka navijačima pred Galatu

Pridružila se Crvena zvezda inicijativi Evrolige da se meč protiv Galatasaraja iskoristi kako bi se poslala snažna poruka javnosti na Starom kontinentu da nasilju nema mesta u košarci.

Kako je saopštio klub na zvaničnom sajtu, duel protiv turskog predstavnika u trećem kolu TOP 16 faze Evrolige biće još jedna prilika da se ljudi prisete tragično nastradalog navijača Crvene zvezde Marka Ivkovića - ubijenog 21. novembra u Istanbulu - ali i da pošalju zajedničku poruku da se takav tragičan događaj više nikad ne ponovi.
„Sport mora da zbližava i usrećuje ljude i košarka je mesto za uživanje koje nudi da se iskaže strast prema voljenom timu. Ta ljubav trebalo bi da se iskazuje uz maksimalno poštovanje protivničkog tima i njegovih igrača i navijača. Rivalitet bi morao da ostane samo na terenu, dok bi navijači trebalo da podržavaju klub na način da ne vređaju ili ponižavaju igrače ili navijače protivnika“, navedeno je na klupskom sajtu.

Crveno-beli navode da klub osuđuje svaki vid nasilja.
„Zato Crvena zvezda Telekom osuđuje svaki vid nasilja, bilo da se radi o fizičkom ili verbalnom, i protiv toga će se odlučno boriti sa željom da se zauvek iskoreni iz košarkaških dvorana i košarke uopšte. Utakmica protiv Galatasaraja je za sve navijače mogućnost da čitavom svetu pokažu odgovornost i dokažu da su najbolji time što će zdušno podržavati voljeni klub pesmom i dlanovima, ali i pokazujući poštovanje prema protivničkom klubu, igračima i navijačima u duhu fer-pleja“.

Utakmica između Crvene zvezde i Galatasaraja igra se u petak od 21 sat u Beogradskoj areni.
„Još jednom apelujemo na sve koji budu prisustvovali utakmici protiv Galatasaraja da navijaju fer i sportski, bez ubacivanja bilo kakvih predmeta na teren, upotrebe lasera i pirotehničkih sredstava i bez uzvikivanja bilo kakvih uvredljivih parola na verskoj ili nacionalnoj osnovi. Samo na taj način svaki pojedinac daće svoj doprinos u borbi protiv nasilja i učiniti mali korak kako bi se tragični događaji izbegli u budućnosti“, ističe se u saopštenju.

Komentari / 0

Ostavite komentar