ДелПо се вратио побједом на терен!

Аргентински тенисер Хуан Мартин дел Потро вратио се на терен после десет месеци одсуства због повреде и остварио је победу на турниру у Сиднеју.

Тенис 13.01.2015 | 14:00
ДелПо се вратио побједом на терен!

Дел Потро је у првом колу победио Украјинца Сергија Стаховског са 6:3, 7:6 (7:4), после једног сата и 22 минута игре, и у наредној рунди га чека сусрет са првим носиоцем Фабиом Фоњинијем из Италије.

Некадашњи четврти тенисер света је у Сиднеју одиграо свој први меч још од фебруара, када је повредио зглоб руке. Управо у Сиднеју је освојио свој последњи турнир, пошто је пре годину дана у финалу био бољи од домаћег тенисера Бернарда Томића.

“Мислим да сам добро одиграо свој први меч после десет месеци. Сервирао сам добро, још радим на форхенду, али је то добар знак за убудуће. Морао сам вредно да радим на свом бекхенду и свом кретању, али је сада време да уживам у тренутку”, истакао је Дел Потро.

Аргентинац је истакао да није очекивао да ће се вратити релативно сигурном победом, али и да ће се то десити касније током сезоне.

“Толико сам био код куће, био сам заиста тужан. Да будем искрен, нисам очекивао да ће овакав тренутак доћи тако рано у сезони. Али, пресрећан сам и драго ми је, и желео бих да поделим ову срећу са свим људима коју су били уз мене, али су сви у Аргентини”, нагласио је Дел Потро.

Коментари / 0

Оставите коментар