DelPo se vratio pobjedom na teren!

Argentinski teniser Huan Martin del Potro vratio se na teren posle deset meseci odsustva zbog povrede i ostvario je pobedu na turniru u Sidneju.

Tenis 13.01.2015 | 14:00
DelPo se vratio pobjedom na teren!

Del Potro je u prvom kolu pobedio Ukrajinca Sergija Stahovskog sa 6:3, 7:6 (7:4), posle jednog sata i 22 minuta igre, i u narednoj rundi ga čeka susret sa prvim nosiocem Fabiom Fonjinijem iz Italije.

Nekadašnji četvrti teniser sveta je u Sidneju odigrao svoj prvi meč još od februara, kada je povredio zglob ruke. Upravo u Sidneju je osvojio svoj poslednji turnir, pošto je pre godinu dana u finalu bio bolji od domaćeg tenisera Bernarda Tomića.

“Mislim da sam dobro odigrao svoj prvi meč posle deset meseci. Servirao sam dobro, još radim na forhendu, ali je to dobar znak za ubuduće. Morao sam vredno da radim na svom bekhendu i svom kretanju, ali je sada vreme da uživam u trenutku”, istakao je Del Potro.

Argentinac je istakao da nije očekivao da će se vratiti relativno sigurnom pobedom, ali i da će se to desiti kasnije tokom sezone.

“Toliko sam bio kod kuće, bio sam zaista tužan. Da budem iskren, nisam očekivao da će ovakav trenutak doći tako rano u sezoni. Ali, presrećan sam i drago mi je, i želeo bih da podelim ovu sreću sa svim ljudima koju su bili uz mene, ali su svi u Argentini”, naglasio je Del Potro.

Komentari / 0

Ostavite komentar