Станоје поново у Кини!

Српски тренер Александар Станојевић вратио се у Кину и Пекинг, где је преузео локалног друголигаша Пекинг Ентерпрајз.

Фудбал 13.01.2015 | 17:00
Станоје поново у Кини!

Станојевић је за тимом из кинеске престонице потписао трогодишњи уговор, а у Кину се вратио после једноипогодишњег одсуства.

Његов нови клуб је претходну сезону у Првој лиги, другом такмичењу по рангу у Кини, завршио на четвртом месту, за два бода му је измакла промоција у Суперлигу, што ће бити Станојевићев задатак на новом радном месту.

Пекиншки тим је крајем децембра купио кинески државни конгломерат "Беијинг Ентерприсес Холдингс Лимитед" из Хонг Конга вредан око 11,6 милијарди долара, променио име из Пекинг Бакси у Пекинг Ентерпрајз, те најавио велике амбиције у будућности.

Бивши тренер Партизана је сезону почео на клупи израелског Макабија из Хаифе, после лошег старта имао је серију од неколико победа које су вратиле клуб у врх, али нови низ неуспеха довео је до разлаза две стране.

У Кини је претходно предводио Далиан Аербин који је са дна табеле довео до пете позиције 2012. Следеће сезоне је изборио азијску Лигу шампиона са Пекинг Гуаном, али није добио подршку управе на крају сезоне.

Станојевић има две титуле шампиона и један Куп Србије са Партизаном, уз пласман у Лигу шампиона.

Коментари / 0

Оставите коментар