Stanoje ponovo u Kini!

Srpski trener Aleksandar Stanojević vratio se u Kinu i Peking, gde je preuzeo lokalnog drugoligaša Peking Enterprajz.

Fudbal 13.01.2015 | 17:00
Stanoje ponovo u Kini!

Stanojević je za timom iz kineske prestonice potpisao trogodišnji ugovor, a u Kinu se vratio posle jednoipogodišnjeg odsustva.

Njegov novi klub je prethodnu sezonu u Prvoj ligi, drugom takmičenju po rangu u Kini, završio na četvrtom mestu, za dva boda mu je izmakla promocija u Superligu, što će biti Stanojevićev zadatak na novom radnom mestu.

Pekinški tim je krajem decembra kupio kineski državni konglomerat "Beijing Enterprises Holdings Limited" iz Hong Konga vredan oko 11,6 milijardi dolara, promenio ime iz Peking Baksi u Peking Enterprajz, te najavio velike ambicije u budućnosti.

Bivši trener Partizana je sezonu počeo na klupi izraelskog Makabija iz Haife, posle lošeg starta imao je seriju od nekoliko pobeda koje su vratile klub u vrh, ali novi niz neuspeha doveo je do razlaza dve strane.

U Kini je prethodno predvodio Dalian Aerbin koji je sa dna tabele doveo do pete pozicije 2012. Sledeće sezone je izborio azijsku Ligu šampiona sa Peking Guanom, ali nije dobio podršku uprave na kraju sezone.

Stanojević ima dve titule šampiona i jedan Kup Srbije sa Partizanom, uz plasman u Ligu šampiona.

Komentari / 0

Ostavite komentar