Снукер Мастерс: Испали свјетски првак и 1. фаворит!

Британски играч снукера Стивен Мегвајер пласирао се у четвртфинале Мастерса у Лондону, пошто је победио сународника Џада Трампа са 6:4.

Остали спортови 13.01.2015 | 14:40
Снукер Мастерс: Испали свјетски првак и 1. фаворит!

Трамп је сматран за једног од фаворита за освајање Мастерса, а у овом мечу повео је са 2:0, али је Мегвајер после тога везао четири фрејма и преокренуо.

Трамп (25) је у наредном изједначио на 4:4, али је после тога 33-годишњи Мегвајер освојио два узастопна фрејма и пласирао се у четвртфинале.

Мегвајер ће у четвртфиналу играти против Шона Марфија, који је победио актуелног светског шампиона Марка Селбија са 6:5.

„Како сам стигао до 2:2, никада нећу схватити. Мислим да ће против Марфија бити добар меч. У прошлости смо одиграли неколико добрих дуела", рекао је Мегвајер за Би-Би-Си (ББЦ).

Осим Мегвајера и Марфија, у четвртфиналу је и Марко Фу, који је победио Стјуарта Бингама са 6:3. У том мечу направио је максимални брејк од 147 поена.

Мастерс је турнир који се не бодује за светску ранг листу, али је један од најважнијих и најпрестижнијих у снукеру, после Светског првенства и Отвореног првенства Уједињеног Краљевства.

Коментари / 0

Оставите коментар