Snuker Masters: Ispali svjetski prvak i 1. favorit!

Britanski igrač snukera Stiven Megvajer plasirao se u četvrtfinale Mastersa u Londonu, pošto je pobedio sunarodnika Džada Trampa sa 6:4.

Ostali sportovi 13.01.2015 | 14:40
Snuker Masters: Ispali svjetski prvak i 1. favorit!

Tramp je smatran za jednog od favorita za osvajanje Mastersa, a u ovom meču poveo je sa 2:0, ali je Megvajer posle toga vezao četiri frejma i preokrenuo.

Tramp (25) je u narednom izjednačio na 4:4, ali je posle toga 33-godišnji Megvajer osvojio dva uzastopna frejma i plasirao se u četvrtfinale.

Megvajer će u četvrtfinalu igrati protiv Šona Marfija, koji je pobedio aktuelnog svetskog šampiona Marka Selbija sa 6:5.

„Kako sam stigao do 2:2, nikada neću shvatiti. Mislim da će protiv Marfija biti dobar meč. U prošlosti smo odigrali nekoliko dobrih duela", rekao je Megvajer za Bi-Bi-Si (BBC).

Osim Megvajera i Marfija, u četvrtfinalu je i Marko Fu, koji je pobedio Stjuarta Bingama sa 6:3. U tom meču napravio je maksimalni brejk od 147 poena.

Masters je turnir koji se ne boduje za svetsku rang listu, ali je jedan od najvažnijih i najprestižnijih u snukeru, posle Svetskog prvenstva i Otvorenog prvenstva Ujedinjenog Kraljevstva.

Komentari / 0

Ostavite komentar