Дилема Месија: Можда ја и одем из Барсе!

Најбољи фудбалер каталонског клуба хладне главе говорио о могућој селидби са Ноу Кампа.

Фудбал 13.01.2015 | 13:40
Дилема Месија: Можда ја и одем из Барсе!

У вечери велике победе над Атлетико Мадридом, Лионел Меси постигао је гол за 3:0, па рекао да су новинари измишљали вести о сукобу у свлачионици Барселоне. Додао је и да је лаж да је његов отац преговарао са Ситијем и Челсијем.
24 часа касније, после доделе "Златне лопте" Кристијану Роналду, ипак је оставио могућност да на крају сезоне напусти клуб у којем је од 2000. године.

"Нико не зна шта будућност доноси", рекао је Аргентинац у понедељак у Цириху, а пренео Би-Би-Си.

Новинари су га конкретно питали да ли планира да заврши каријеру у Барселони или у аргентинском Њуелсу, у свом родном граду.

"Нисам сигуран шта ће се догодити, као ни да ли ћу отићи у Њуелс", додао је подједнако загонетно.

Вести о његовом незадовољству у клубу напрасно су "букнуле" после пораза од Реал Сосиједада претпрошлог викенда, после којег самоиницијативно није дошао ни отворени тренинг.

Чак је било и наговештаја да је пред руководство Барселоне изашао са ултиматумом: "Или остаје (тренер) Луис Енрике или ја".

Очекивано, богати клубови брзо су реаговали на такве вести, па су Челси и Манчестер сити одмах стали у ред гиганата који су спремни да плате огромно обештећење (више од 250 милиона евра), без обзира на финансијски фер-плеј.

Меси им је и у Швајцарској дао наду.

"Не знам где ћу бити следеће године, иако сам увек говорио да хоћу да завршим каријеру у Барселони", додао је.

Меси је на Ноу Кампу освојио три Лиге шампиона, шест титула шампиона Шпаније, као и четири "Златне лопте". Актуелни уговор са "Блауграном" истећи ће му 2019.

Коментари / 0

Оставите коментар