Dilema Mesija: Možda ja i odem iz Barse!

Najbolji fudbaler katalonskog kluba hladne glave govorio o mogućoj selidbi sa Nou Kampa.

Fudbal 13.01.2015 | 13:40
Dilema Mesija: Možda ja i odem iz Barse!

U večeri velike pobede nad Atletiko Madridom, Lionel Mesi postigao je gol za 3:0, pa rekao da su novinari izmišljali vesti o sukobu u svlačionici Barselone. Dodao je i da je laž da je njegov otac pregovarao sa Sitijem i Čelsijem.
24 časa kasnije, posle dodele "Zlatne lopte" Kristijanu Ronaldu, ipak je ostavio mogućnost da na kraju sezone napusti klub u kojem je od 2000. godine.

"Niko ne zna šta budućnost donosi", rekao je Argentinac u ponedeljak u Cirihu, a preneo Bi-Bi-Si.

Novinari su ga konkretno pitali da li planira da završi karijeru u Barseloni ili u argentinskom Njuelsu, u svom rodnom gradu.

"Nisam siguran šta će se dogoditi, kao ni da li ću otići u Njuels", dodao je podjednako zagonetno.

Vesti o njegovom nezadovoljstvu u klubu naprasno su "buknule" posle poraza od Real Sosijedada pretprošlog vikenda, posle kojeg samoinicijativno nije došao ni otvoreni trening.

Čak je bilo i nagoveštaja da je pred rukovodstvo Barselone izašao sa ultimatumom: "Ili ostaje (trener) Luis Enrike ili ja".

Očekivano, bogati klubovi brzo su reagovali na takve vesti, pa su Čelsi i Mančester siti odmah stali u red giganata koji su spremni da plate ogromno obeštećenje (više od 250 miliona evra), bez obzira na finansijski fer-plej.

Mesi im je i u Švajcarskoj dao nadu.

"Ne znam gde ću biti sledeće godine, iako sam uvek govorio da hoću da završim karijeru u Barseloni", dodao je.

Mesi je na Nou Kampu osvojio tri Lige šampiona, šest titula šampiona Španije, kao i četiri "Zlatne lopte". Aktuelni ugovor sa "Blaugranom" isteći će mu 2019.

Komentari / 0

Ostavite komentar