Кастро писао Марадони

Вођа кубанске револуције Фидел Кастро послао је писмо легендарном фудбалеру Дијегу Марадони у којем негира гласине да је умро, пренела је телевизијска мрежа Телесур.

Свијет 13.01.2015 | 14:12
Кастро писао Марадони

Мрежа Телесур, коју финансирају Венецуела, Куба и друге латиноамеричке државе, приказала је фотографије Марадоне с писмом које је потписао осамдесетосмогодишњи Кастро, што је и прва реч од њега у последња готово три месеца, преноси Бета.

Телесур није ништа објавио о садржају писма осим да се њиме негира Кастрова смрт. Мрежа није приказала слику Кастра, који се у јавности није појављивао више од годину дана, због чега је на друштвеним мрежама почело да се спекулише о његовом здрављу и могућој смрти.

Кастро је због тешке болести био приморан да се повуче с чела Кубе 2006. године, када је препустио вођство млађем брату Раулу.

Последња званична Кастрова фотографија објављена је после приватног састанка с венецуеланским председником Николасом Мадуром 21. августа. Кастро се последњи пут огласио 18. октобра, када је написао чланак о еболи.

Иначе, Марадона борави на Куби где снима епизоде за своју телевизијску емисију.

 

Коментари / 0

Оставите коментар