Kastro pisao Maradoni

Vođa kubanske revolucije Fidel Kastro poslao je pismo legendarnom fudbaleru Dijegu Maradoni u kojem negira glasine da je umro, prenela je televizijska mreža Telesur.

Svijet 13.01.2015 | 14:12
Kastro pisao Maradoni

Mreža Telesur, koju finansiraju Venecuela, Kuba i druge latinoameričke države, prikazala je fotografije Maradone s pismom koje je potpisao osamdesetosmogodišnji Kastro, što je i prva reč od njega u poslednja gotovo tri meseca, prenosi Beta.

Telesur nije ništa objavio o sadržaju pisma osim da se njime negira Kastrova smrt. Mreža nije prikazala sliku Kastra, koji se u javnosti nije pojavljivao više od godinu dana, zbog čega je na društvenim mrežama počelo da se spekuliše o njegovom zdravlju i mogućoj smrti.

Kastro je zbog teške bolesti bio primoran da se povuče s čela Kube 2006. godine, kada je prepustio vođstvo mlađem bratu Raulu.

Poslednja zvanična Kastrova fotografija objavljena je posle privatnog sastanka s venecuelanskim predsednikom Nikolasom Madurom 21. avgusta. Kastro se poslednji put oglasio 18. oktobra, kada je napisao članak o eboli.

Inače, Maradona boravi na Kubi gde snima epizode za svoju televizijsku emisiju.

 

Komentari / 0

Ostavite komentar