Нови докази о злочинима над Србима

Мирсад Кебо, потпредсједник ФБиХ, добио је нову документацију која се односи на злочине почињене у БиХ над припадницима српског народа и у наредних неколико дана прослиједиће је Тужилаштву БиХ.

Босна и Херцеговина 13.01.2015 | 08:28
Нови докази о злочинима над Србима

"Ствар је техничке природе. Синоћ сам добио документацију и тренутно је разврставам и пишем према Тужилаштву БиХ", рекао је јуче Кебо додајући да у документацији има још имена, али да не жели да их открива док сву документацију не прегледа.

Иначе, Кебо је раније већ предао више од 2.000 страница Тужилаштву БиХ у вези са злочинима над Србима у Возући, код Завидовића. Кебина пријава се односи и на кривично дјело непријављивања ратног злочина над цивилима српске националности против тадашњег команданта Трећег корпуса Армије БиХ Сакиба Махмуљина и начелника Центра служби безбједности Зеница Шефика Џаферовића, који тренутно обавља функцију предсједавајућег Представничког дома парламента БиХ.

Сумња се да су Махмуљин и Џаферовић 18. априла 1994. године, приликом посјете Возући, добили информацију и били удаљени 10 метара од мјеста гдје су припадници одреда "Ел Муџахид" ликвидирали, односно одсјекли главу цивилу, припаднику српске националности.

Након Кебиних иступс саопштењем се огласила и СДА у којем истичу да Кебо губећи функцију и моћ, "губи задње остатке људскости и патриотске части, постајући послушник обавјештајно-политичких центара који желе зауставити формирање структуре власти у БиХ".

"Народ препознаје и не прашта полтронство, доушништво, издају. Маске и перике су коначно спале. Све што је годинама потајно радио, Кебо је на крају своје каријере, у паничном страху од губитка власти, учинио јавним. И тако треба да буде, то је једини прави начин на који се СДА и Бошњаци треба да разиђу са нечовјеком попут Мирсада Кебе", наведено је у саопштењу Службе за односе с јавношћу СДА.

Одговарајући на ове оптужбе из СДА, сам Кебо је рекао да то саопштење највише говори о онима који су га написали и онима који стоје иза њега.

"Они, мислим највиши руководиоци СДА, су у паничном страху зато што су разоткривени. На све начине покушавају да сазнају ко ми је дао документацију и около иду и сију мржњу подржавајући радикалне групе", рекао је Кебо.

Након што је Кебо предао документацију која се односи на Џаферовића, Клуб посланика СНСД-а у Представничком дому парламента БиХ је упутио захтјев да у дневни ред треће сједнице Представничког дома буде уврштено доношење одлуке о разрјешењу Џаферовића дужности предсједавајућег Представничког дома.

Џаферовић је, реагујући на иницијативу СНСД-а, рекао да "не зна чему толика журба", понављајући да ће уколико против њега буде покренут поступак сам поднијети оставку. Такође, нагласио је да се већ сада види да иницијатива за његову смјену неће добити подршку у парламенту БиХ. Он је рекао да га желе срушити Кебо и СНСД те да је циљ одуговлачење процеса формирања власти у БиХ.

Извор: Независне новине

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Муслиман

13.01.2015 07:47

Муслиман сам и сасвим се слажем с Кебиним ставовима. Не дај Боже да сутра овдје завлада каква џамахирија - ја бих први преко границе. Ми овдје у Босни смо навикли да живимо у шаренилу вјера и нација и једино у таквом окружењу ми је угодно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

нисмо баш толике овце

13.01.2015 09:02

СДА длаку мијења али ћуд никад. И није Кебо у проблему него СДА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре муслиман

13.01.2015 10:40

Свака цаст за коментар,не дај Бозе исламске дрзаве код нас надрљали би ми сви зато зло треба терати сто даље од Босне .

ОДГОВОРИТЕ
Name

кебаб

13.01.2015 10:47

Ако има истине у његовим тврдњама треба СИПА све хапсит.. Без обзира ко је и ста је...па и њега. Треба се висе разици са тим мутикасама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИЛОШ

13.01.2015 11:46

ЈОШ СУ СВЕЖЕ РАНЕ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Геограпхy

13.01.2015 14:07

а шта си ти Кебо радио у рату, могла би и тебе СИПА пропитати

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЖИКА Ж

13.01.2015 14:20

КОЛИКО СИ КЕБО ДОБИО ОД ДОДИКА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Жика Ж

13.01.2015 15:47

Као и НАТАША КАНДИЋ ОД ТУЂМАНА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

звака

13.01.2015 23:37

хај бај кебо

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

14.01.2015 13:33

Није битан разлог, битно је истина изађе на видјело. Дошло је вријеме да се клупко размота а тек је почело...

ОДГОВОРИТЕ