Меси: Волео бих да играм заједно са Роналдом!

И, наравно, одмах су почеле хистерије на Тwиттеру: "Меси иде у Реал"!

Фудбал 13.01.2015 | 10:40
Меси: Волео бих да играм заједно са Роналдом!

Лионел Меси и Кристијано Роналдо налазе се на истом месту само неколико пута годишње - када је "Ел Класико", када Аргентина и Португал закажу пријатељску или се ретко сретну на великим такмичењима и када су ФИФА и УЕФА гала вечери током којих се бирају најбољи фудбалери планете.

Традиционално, финалисти у избору за ФИФА Златну лопту (Баллон д'Ор), појављују се пред новинарима и одговарају на питања, пре него што обуку своја најбоља одела и појаве се у великој сали ФИФА зграде у Цириху. Овог поподнева, друштво Месију и Роналду правио је Мануел Нојер, трећи финалиста и први голман који има шансу да узме најпрестижнију награду у свету фудбала после 50 година и победе Руса, Лава Јашина.

Једно од питања на конференцији упућено Месију било је везано за Роналда.

"Оно што је Кристијано радио током ове године је заиста импресивно. Имао је невероватну годину", рекао је Меси о свом, како многи воле да кажу, највећем ривалу и додао:

"Волео бих да играмо заједно".

Исте секунде када је ова изјава отишла у етар, на друштвеним мрежама су се појавили занесењаци који су то схватили као: Меси иде у Реал, али далеко од тога да је Аргентинац најавио свој трансфер у редове најомраженијег ривала Барселоне, већ је само и овог пута био учтив када је говорио о Португалцу.

С обзиром на то да је његов наводни одлазак из Барсе тема у Шпанији већ дуго, упркос томе што је синоћ изјавио да је то чиста лаж, новинари су Месија софистицирано навели да поново одговори на исто питање.

Да ли су Њуелс и Барселона једини клубови за које ћете играти у каријери?

"Да ли су? Не знам, не знам чак ни где ћу бити следеће године. У фудбалу се ствари мењају преко ноћи, никада не знате шта долази", употребио је Меси стандардну крилатицу када играчима постављају ово неугодно питање.

Ипак, оно што се на прво читање јасно разазнаје јесте то да Меси није употребио исту реторику коју је користио претходне вечери, после победе над Атлетико Мадридом (3:1) на "Камп Ноу" стадиону. Тада је рекао да део шпанских медија "баца го*на на Барселону" и да су приче о његовом трансферу у Сити или Челси, односно сукобу са тренером Луисом Енрикеом "лажи, и само и искључиво лажи".

Меси је освајао "Златну лопту" четири године узастопно, почевши од последње сезоне када су најбољег на свету бирали одвојено и ФИФА (Голден Балл) и магазин "Франце Фоотбалл" (Баллон д'Ор), а то је била 2009. година, па све од уједињења 2010. у ФИФА Баллон д'Ор до 2012.

"Срећан сам што сам овде на гала вечери. Није лако бити међу три најбоља на свету толико година у низу", рекао је Меси скромно.

Коментари / 0

Оставите коментар