Mesi: Voleo bih da igram zajedno sa Ronaldom!

I, naravno, odmah su počele histerije na Twitteru: "Mesi ide u Real"!

Fudbal 13.01.2015 | 10:40
Mesi: Voleo bih da igram zajedno sa Ronaldom!

Lionel Mesi i Kristijano Ronaldo nalaze se na istom mestu samo nekoliko puta godišnje - kada je "El Klasiko", kada Argentina i Portugal zakažu prijateljsku ili se retko sretnu na velikim takmičenjima i kada su FIFA i UEFA gala večeri tokom kojih se biraju najbolji fudbaleri planete.

Tradicionalno, finalisti u izboru za FIFA Zlatnu loptu (Ballon d'Or), pojavljuju se pred novinarima i odgovaraju na pitanja, pre nego što obuku svoja najbolja odela i pojave se u velikoj sali FIFA zgrade u Cirihu. Ovog popodneva, društvo Mesiju i Ronaldu pravio je Manuel Nojer, treći finalista i prvi golman koji ima šansu da uzme najprestižniju nagradu u svetu fudbala posle 50 godina i pobede Rusa, Lava Jašina.

Jedno od pitanja na konferenciji upućeno Mesiju bilo je vezano za Ronalda.

"Ono što je Kristijano radio tokom ove godine je zaista impresivno. Imao je neverovatnu godinu", rekao je Mesi o svom, kako mnogi vole da kažu, najvećem rivalu i dodao:

"Voleo bih da igramo zajedno".

Iste sekunde kada je ova izjava otišla u etar, na društvenim mrežama su se pojavili zanesenjaci koji su to shvatili kao: Mesi ide u Real, ali daleko od toga da je Argentinac najavio svoj transfer u redove najomraženijeg rivala Barselone, već je samo i ovog puta bio učtiv kada je govorio o Portugalcu.

S obzirom na to da je njegov navodni odlazak iz Barse tema u Španiji već dugo, uprkos tome što je sinoć izjavio da je to čista laž, novinari su Mesija sofisticirano naveli da ponovo odgovori na isto pitanje.

Da li su Njuels i Barselona jedini klubovi za koje ćete igrati u karijeri?

"Da li su? Ne znam, ne znam čak ni gde ću biti sledeće godine. U fudbalu se stvari menjaju preko noći, nikada ne znate šta dolazi", upotrebio je Mesi standardnu krilaticu kada igračima postavljaju ovo neugodno pitanje.

Ipak, ono što se na prvo čitanje jasno razaznaje jeste to da Mesi nije upotrebio istu retoriku koju je koristio prethodne večeri, posle pobede nad Atletiko Madridom (3:1) na "Kamp Nou" stadionu. Tada je rekao da deo španskih medija "baca go*na na Barselonu" i da su priče o njegovom transferu u Siti ili Čelsi, odnosno sukobu sa trenerom Luisom Enrikeom "laži, i samo i isključivo laži".

Mesi je osvajao "Zlatnu loptu" četiri godine uzastopno, počevši od poslednje sezone kada su najboljeg na svetu birali odvojeno i FIFA (Golden Ball) i magazin "France Football" (Ballon d'Or), a to je bila 2009. godina, pa sve od ujedinjenja 2010. u FIFA Ballon d'Or do 2012.

"Srećan sam što sam ovde na gala večeri. Nije lako biti među tri najbolja na svetu toliko godina u nizu", rekao je Mesi skromno.

Komentari / 0

Ostavite komentar