Расписана потјерница за Јануковичом

Међународна полицијска организација Интерпол расписала је међународну потјерницу за бившим украјинским предсједником Виктором Јануковичом, који је свргнут са власти у фебруару 2014. године.

Свијет 12.01.2015 | 14:26
Расписана потјерница за Јануковичом

На званичном Интерполовом веб сајту објављено је да је бивши украјински предсједник оптужен за противправно присвајање имовине и злоупотребу положаја у великим размјерама.

Потјернице су, такође, расписане за бившим послаником Партије региона Александром Шепелевом и бившим украјинским министром финансија Јуријем Колобовом, наведено је на сајту, пренијела је РИА "Новости".

Крајем фебруара тужилаштво Украјине издало је потјерницу за бившим предсједником, који је у Украјини оптужен за умијештаност у убиство цивила током демонстрација у Кијеву.

Јанукович је, пошто га је парламент смијенио са функције, побјегао у Русију.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Дарко

12.01.2015 13:32

Надам се да Русија неће урадити са Јануковичем као Српске власти са нашим политичким и војним руководством из ратног периода!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Који су вам критеријуми?

12.01.2015 13:38

А ови данашњи су сви исправни? Гурнули су Украјину у овакву деструкцију и они су у реду?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мд

12.01.2015 16:28

И треба га ухапсити попустио је да Амери и Свабе сетају како хоце по Украјини а он је био окренут само пљацки и Путин је изјавио да га нервира овај и да је неспособан

ОДГОВОРИТЕ