Raspisana potjernica za Janukovičom

Međunarodna policijska organizacija Interpol raspisala je međunarodnu potjernicu za bivšim ukrajinskim predsjednikom Viktorom Janukovičom, koji je svrgnut sa vlasti u februaru 2014. godine.

Svijet 12.01.2015 | 14:26
Raspisana potjernica za Janukovičom

Na zvaničnom Interpolovom veb sajtu objavljeno je da je bivši ukrajinski predsjednik optužen za protivpravno prisvajanje imovine i zloupotrebu položaja u velikim razmjerama.

Potjernice su, takođe, raspisane za bivšim poslanikom Partije regiona Aleksandrom Šepelevom i bivšim ukrajinskim ministrom finansija Jurijem Kolobovom, navedeno je na sajtu, prenijela je RIA "Novosti".

Krajem februara tužilaštvo Ukrajine izdalo je potjernicu za bivšim predsjednikom, koji je u Ukrajini optužen za umiještanost u ubistvo civila tokom demonstracija u Kijevu.

Janukovič je, pošto ga je parlament smijenio sa funkcije, pobjegao u Rusiju.

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Дарко

12.01.2015 13:32

Надам се да Русија неће урадити са Јануковичем као Српске власти са нашим политичким и војним руководством из ратног периода!

ODGOVORITE
Name

Koji su vam kriterijumi?

12.01.2015 13:38

A ovi današnji su svi ispravni? Gurnuli su Ukrajinu u ovakvu destrukciju i oni su u redu?

ODGOVORITE
Name

Md

12.01.2015 16:28

I treba ga uhapsiti popustio je da Ameri i Svabe setaju kako hoce po Ukrajini a on je bio okrenut samo pljacki i Putin je izjavio da ga nervira ovaj i da je nesposoban

ODGOVORITE