"НАТО је злочиначка организација"

Чешки потпуковник који је одлучио да врати ордење НАТО Марек Обртел изјавио је да је НАТО злочиначка организација због злочиначке политике оних који га воде.

Свијет 12.01.2015 | 11:30
"НАТО је злочиначка организација"

"НАТО не би био такав када би заиста служио само одбрани земаља чланица од спољне агресије, али је таква, злочиначка политика оних који га воде. Они дјелују под лажном паролом борбе за слободу, демократију, људска права и хуманитарне циљеве, а користе је за агресију по цијелом свијету", рекао је Обртел.

Он је за београдске "Вечерње новости" појаснио да злоупотреба НАТО у пракси изгледа тако да буде нападнута држава која због било ког разлога постане неподобна, непослушна, "или једноставно свјетски хегемонисти имају некакве интересе повезане са њом".

"Прво се изнутра растура медијским кампањама, обојеним револуцијама, чачкањем у најосјетљивије тачке, етничке подјеле или вјерске разлике. Простије речено, дестабилизује се", навео је Обртел.

Према његовим ријечима, затим се нађу површни изговори или се искористи прије тога инсценирано насиље над становништвом.

"Онда наступа НАТО са својим јединицама, праћен хуманитарним организацијама и посматрачким мисијама, као наводни заштитник људских права и слобода. Брзо послије њих долазе `бизнисмени` и почињу да обнављају земљу, односно да реализује своје интересе", објаснио је Обртел.

Он је оцијенио да је БиХ "прошла донекле боље него Косово". "И најокорјелији присталица теорије о томе како се равномјерно и праведно помаже `објема супротстављеним странама` примијетиће дубоке разлике које постоје између Републике Српске и муслиманско-хрватске федерације, наравно на уштрб Републике Српске", навео је Обртел.

Он је истакао да је Косово велика европска трагедија. "Могу слободно да кажем да је ријеч о геноциду над српским народом. Дозволили смо или боље рећи проузроковали тако нешто у нашој кући у Европи", нагласио је Обртел.

Доктор Марек Обртел, некадашњи потпуковник чешке војске, обратио се крајем протекле године министру одбране Чешке, затраживши да му се одузме ордење које је добио у НАТО мисијама од БиХ до Авганистана.

Он је као непосредни повод за своју одлуку навео актуелне догађаје у Украјини, али је из Генералштаба чешке војске изашао одмах због свега што је, како истиче, видио на Косову и Метохији.

"На Косову се догодио геноцид над Србима, који је проузроковао Запад... Био сам сведок и како нарко-мафијаши постају уважени представници такозване државе Косово, а масовне убице јунаци", истакао је Обртел.

Извор: СРНА

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Судија

12.01.2015 10:42

па њима и требају нарко дилери који са њима сарадјују на том послу. То су највеци злотвори цовјецанства.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дарко

12.01.2015 11:26

Да ли овај човјек даде изјаву за велике свјетске новинарске куће? Нама ово није потребно писати, ми о свему овоме знамо али овако нешто се никако неће наћи у угледним листовима на западу, а и када ово неко преведе њима и предочи они те гледају као лудака који само има у глави теорије завјера!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тамо Далеко Бреее

12.01.2015 13:09

Па ста сад? Ево истине али каквог утицаја има? Европа све зна али цути и смеје се подмукло...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неђо 12.Јануар 2о15

12.01.2015 13:59

Даје више таквих као, Обертал неби било рата. Европа добро зна све што се дешава, али она види оно што њихови истомишљеници говоре. Шта има да се говори када, Америка, Немачка, Аустрија, Француск, све то раде исто што нам г Обертал говори, Немачка неће се смирити док не растури, Србију на мале делове.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Надја

01.06.2016 16:04

Да ли би Немацка могла бити растурена?! Ста мислите ...мени се цини да она цацка мецку !!!

Name

Стари мој

13.01.2015 00:18

Без обзира на све свака част овом човјеку на смјелости да изнесе истину !Данас се и истина доста брзо шири,па се надам да ће многи ово прочитати и....прогледати !!!

ОДГОВОРИТЕ