О Шешељевој судбини након операције

Судско веће Хашког трибунала чека исход операције којој би требало да буде подвргнт лидер радикала Војислав Шешељ, како би одлучило о захтеву тужиоца Сержа Брамерца да председник СРС буде враћен у притвор, изјавио је адвокат Тома Фила.

Србија 12.01.2015 | 10:30
О Шешељевој судбини након операције

Коментаришући чињеницу да скоро месец и по дана Трибунал не одлучује о Брамерцовом захтеву, Фила је истакао да Хаг нема никакав рок и да време изјашњавања може да потраје и дуже од годину дана.

"Они немају никакав рок и чекају да виде резултате Шешељеве операције", рекао је Фила за београдски дневник "Блиц".

Фила је, међутим, додао да Хаг одуговлачи и због тога што, како каже, "нису у стању да донесу пресуду, која ће, каква год да буде, бити скандалозна".

Тужилаштво Хашког трибунала затражило је да Расправно веће врати Шешеља у судски притвор са привремене слободе, уз образложење да је својим понашањем у Србији "поткопао" дух одлуке о привременом ослобађању коју је на сопствену иницијативу "из хуманитарних разлога" донело судско веће.

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Серафим

12.01.2015 11:43

Са Сесељом је теско изаци на крај јер је цовек геније за право, сто потврдјују многе светске науцне правне институције пратеци његово судјење, али терор и сила моцника је увек испред права и науке.

ОДГОВОРИТЕ
Name

вуциц

12.01.2015 13:34

Изгуби му Јосиповиц, ста це сад реци,смири се Сесељу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко

12.01.2015 20:21

Сто да се враца тамо,није он злоцинац нити је икоме ста уцинио.Сесељ је једина лицност која се не повинује насртајима и лазима на њега, јер није ни најмање крив за било ста. Ми се требамо питати, ста са устаљеним непријатељима који свим и свацим зеле да нам онемогуце насе постојање. Зар то не видите и не осетите?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рекао је Шешељ

12.01.2015 22:27

Поцео рат и поцеле лази па је једна била да це кроз један муслимански градиц- Срби потребљени у оном рату и заборављени само их се Јадовно сјеца- провести крдо свиња. Моја мати вели тада дјецаку: Осим мене сви сте јели свињетину. Не треба вам Шешељ доводити свиње. Недај се Војо!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пошто су исти,

13.01.2015 09:20

Најбоље да га смјесте у ћелију са Колиндом Китаровић.

ОДГОВОРИТЕ