O Šešeljevoj sudbini nakon operacije

Sudsko veće Haškog tribunala čeka ishod operacije kojoj bi trebalo da bude podvrgnt lider radikala Vojislav Šešelj, kako bi odlučilo o zahtevu tužioca Serža Bramerca da predsednik SRS bude vraćen u pritvor, izjavio je advokat Toma Fila.

Srbija 12.01.2015 | 10:30
O Šešeljevoj sudbini nakon operacije

Komentarišući činjenicu da skoro mesec i po dana Tribunal ne odlučuje o Bramercovom zahtevu, Fila je istakao da Hag nema nikakav rok i da vreme izjašnjavanja može da potraje i duže od godinu dana.

"Oni nemaju nikakav rok i čekaju da vide rezultate Šešeljeve operacije", rekao je Fila za beogradski dnevnik "Blic".

Fila je, međutim, dodao da Hag odugovlači i zbog toga što, kako kaže, "nisu u stanju da donesu presudu, koja će, kakva god da bude, biti skandalozna".

Tužilaštvo Haškog tribunala zatražilo je da Raspravno veće vrati Šešelja u sudski pritvor sa privremene slobode, uz obrazloženje da je svojim ponašanjem u Srbiji "potkopao" duh odluke o privremenom oslobađanju koju je na sopstvenu inicijativu "iz humanitarnih razloga" donelo sudsko veće.

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Serafim

12.01.2015 11:43

Sa Seseljom je tesko izaci na kraj jer je covek genije za pravo, sto potvrdjuju mnoge svetske naucne pravne institucije prateci njegovo sudjenje, ali teror i sila mocnika je uvek ispred prava i nauke.

ODGOVORITE
Name

vucic

12.01.2015 13:34

Izgubi mu Josipovic, sta ce sad reci,smiri se Seselju.

ODGOVORITE
Name

Marko

12.01.2015 20:21

Sto da se vraca tamo,nije on zlocinac niti je ikome sta ucinio.Seselj je jedina licnost koja se ne povinuje nasrtajima i lazima na njega, jer nije ni najmanje kriv za bilo sta. Mi se trebamo pitati, sta sa ustaljenim neprijateljima koji svim i svacim zele da nam onemoguce nase postojanje. Zar to ne vidite i ne osetite?

ODGOVORITE
Name

Rekao je Šešelj

12.01.2015 22:27

Poceo rat i pocele lazi pa je jedna bila da ce kroz jedan muslimanski gradic- Srbi potrebljeni u onom ratu i zaboravljeni samo ih se Jadovno sjeca- provesti krdo svinja. Moja mati veli tada djecaku: Osim mene svi ste jeli svinjetinu. Ne treba vam Šešelj dovoditi svinje. Nedaj se Vojo!

ODGOVORITE
Name

Pošto su isti,

13.01.2015 09:20

Najbolje da ga smjeste u ćeliju sa Kolindom Kitarović.

ODGOVORITE