Директор избегао притвор

Петорица ухапшених у Крагујевцу због продаје неисправних торти са депоније пуштени су да се бране са слободе.

Србија 12.01.2015 | 08:55
Директор избегао притвор

Торте су продаване у близини пијаца, на тезгама које су биле закупљене у склопу Новогодишњег вашара, па је било тешко да се раздвоје од остале робе, сазнаје “Блиц” из истраге.
 
Полиција је привела Дејана Раонића (50), директора ЈКП “Чистоћа”, као и још четири радника овог предузећа, С. Н. (36), С. С. (45), Љ. Ј. (55) и З. К. (42). 

Поред директора, саслушана су три чувара депоније и један булдожериста. Судија је одлучио да они буду пуштени на слободу иако је тужилац тражио притвор.
 
Директор “Чистоће” је, према истрази полиције, погрешио што, кад је сазнао за организовану крађу торти са депоније, није одмах обавестио полицију.
 
Даља истрага ће да се води око пропуста инспекција, пре свега ветеринарске.
Постоје сумње да су 24. децембра прошле године радници ЈКП “Чистоћа” 18.432 комада торти, тешких 13.260 килограма, које су ради уништења однете на депонију у Јовановац, однели даље и продавали.
 
Ниједну од торти које су однете са депоније полиција није пронашла. 
 
Крађа торти са градске депоније је снимљена видео надзором, види се да је хладњача истоварена, а да је затим настао прави грабеж. Торте су одвожене тракторима, па чак и великим камионом са “канџом”.
 
Торте су са депоније однете у оригиналним паковањима у облику срца, а на срећу, због ниских температура нису стигле да се покваре тако да се нико није јавио да је добио тровање од ових торти.

Коментари / 0

Оставите коментар