Direktor izbegao pritvor

Petorica uhapšenih u Kragujevcu zbog prodaje neispravnih torti sa deponije pušteni su da se brane sa slobode.

Srbija 12.01.2015 | 08:55
Direktor izbegao pritvor

Torte su prodavane u blizini pijaca, na tezgama koje su bile zakupljene u sklopu Novogodišnjeg vašara, pa je bilo teško da se razdvoje od ostale robe, saznaje “Blic” iz istrage.
 
Policija je privela Dejana Raonića (50), direktora JKP “Čistoća”, kao i još četiri radnika ovog preduzeća, S. N. (36), S. S. (45), Lj. J. (55) i Z. K. (42). 

Pored direktora, saslušana su tri čuvara deponije i jedan buldožerista. Sudija je odlučio da oni budu pušteni na slobodu iako je tužilac tražio pritvor.
 
Direktor “Čistoće” je, prema istrazi policije, pogrešio što, kad je saznao za organizovanu krađu torti sa deponije, nije odmah obavestio policiju.
 
Dalja istraga će da se vodi oko propusta inspekcija, pre svega veterinarske.
Postoje sumnje da su 24. decembra prošle godine radnici JKP “Čistoća” 18.432 komada torti, teških 13.260 kilograma, koje su radi uništenja odnete na deponiju u Jovanovac, odneli dalje i prodavali.
 
Nijednu od torti koje su odnete sa deponije policija nije pronašla. 
 
Krađa torti sa gradske deponije je snimljena video nadzorom, vidi se da je hladnjača istovarena, a da je zatim nastao pravi grabež. Torte su odvožene traktorima, pa čak i velikim kamionom sa “kandžom”.
 
Torte su sa deponije odnete u originalnim pakovanjima u obliku srca, a na sreću, zbog niskih temperatura nisu stigle da se pokvare tako da se niko nije javio da je dobio trovanje od ovih torti.

Komentari / 0

Ostavite komentar