Мајка истргла старије дијете из руку оца убице

Борислав Зорнић (35) који је убио своју двонедељну бебу вероватно неће бити осуђен, али ће се испитати да ли је био адекватно лечен.

Србија 12.01.2015 | 08:04
Мајка истргла старије дијете из руку оца убице

Зорнић, више пута лечени психијатријски болесник, након што је усмртио бебу узео је у руке и своје двогодишње дете. Међутим његова супруга Б. З. је успела да му га отме и да заједно са најстаријим дететом од четири године побегне до комшија.

Према речима професора Милана Шкулића са Правног факултета у Београду, закон не допушта да кривично одговарају душевно болесне особе, које нису могле да схвате значај дела или да управљају својим поступцима, без обзира на тежину злочина.

- Биће покренут поступак и одређено вештачење. Уколико се утврди да је био неурачунљив и да је опасан по околину, биће му одређена мера обавезног лечења у установи затвореног типа. Та мера може да траје и доживотно, а после одређеног времена се проверава стање пацијента - објашњава професор Шкулић, и додаје да се у пракси у Србији када душевно болесна особа почини злочин, ретко дешава да се испитује лечење и одговорност лекара.

Зорнић је своју ћеркицу Н. З. можда убио у колевци, пре него што ју је бацио кроз прозор породичног стана у двориште зграде у Дринчићевој улици у Београду у суботу у пола шест ујутру. То ће се знати тек након обдукције. Он је то урадио, како се претпоставља, у тренутку нервног растројства, када су у стану били његова супруга и двоје старије деце од четири и две године.

Након што је бацио ћеркицу, према сазнањима полиције, Зорнић је узео дете од две године, које му је супруга Б. З. отела из руку и отрчала до комшија дозивајући помоћ.

Комшије су је примиле у стан с двоје деце и позвале полицију.

Зорнића полиција није могла да смири, јер је викао и трчао по стану, а у једном тренутку се отргао и накратко побегао. Полиција је позвала лекаре, који су му дали седативе, али су морали да га вежу за носила и возилом Хитне помоћи одвезу до Одељења психијатрије у болници Окружног затвора у Београду, где је смештен до даљег.

Они који су га видели након злочина кажу да није свестан шта је учинио, а и даље је под седативима.

Јуче у дворишту зграде, баш на месту где је беба бачена, биле су упаљене три свеће. Нико од станара није желео да говори за новине, а стан Зорнића и даље је закључан.

Коментари / 0

Оставите коментар