Шест намирница за имунитет

Мед, бели лук, јужно воће, поврће, јогурт и чоколада помажу одбрани организма.

Здравље 11.01.2015 | 19:54
Шест намирница за имунитет

АКО имунитет схватимо као способност да се изборимо са сваком врстом болести, онда нам здрави стилови живота представљају најбољи штит, тврде стручњаци. Чак и храна одређеног састава може да ојача одбрамбене снаге, а још и данас се користи шест древних намирница за које се одавно зна да помажу јачању организма. То су: мед, бели лук, јужно воће, поврће, јогурт и чоколада.

Имунитет могу да поправе и различити фармацеутски препарати, а у последње време веома су популарни они који садрже полисахаридне екстракте азијског поднебља, као што је, на пример, бета-глукан. И велики број лековитих препарата са наших простора, који могу да се нађу у различитим фармацеутским облицима у биљним апотекама, као што су екстракти белог бора, жалфије и камилице, имају антимикробна и антиоксидансна својства.

Такође, треба избегавати све оно чиме можемо да одмогнемо имунском систему у његовом свакодневном раду, на првом месту психофизичка исцрпљивање, прекомерну употреба алкохола и хране... Сваку инфекцију треба схватити озбиљно и потражити правовремено лекарску помоћ. Да би одбрана организма од вируса и бактерија била ефикасна, треба одвојити свакодневно 30 минута за физичку активност, јести умерено и пажљиво бирати намирнице, довољно се одмарати и квалитетно спавати.

Извор: Новости

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Александар

16.01.2015 10:32

Ецхинацеа Пурпуреа (цела биљка) и Ецхинацеа Ангустифолиа (корен) су две најцењеније врсте ове северно америцке биљке. Вековима уназад, индијанска племена која су сацувала традиционалне мудрости, користе је као антидоте за змијски ујед и друга “тровања крви”. Науцно је доказано да је ехинацеа изузетно јак стимулатор насег имунолоског система, циме јаца укупну отпорност насег организма. Захваљујуци синергистицком дејству вецег броја састојака, ехинацеа повецава продукцију и активност белих крвних зрнаца, лимфоцита и макрофага, а повецава и продукцију интерферона, супстанце која је вазан посредник у имунолоској одбрани организма од вирусних инфекција.

ОДГОВОРИТЕ