Грипа се шири Херцеговином

Посљедњих дана због вируса грипа у требињској Хитној помоћи имају пуне руке посла, а дешава се да помоћ траже и цијеле породице.

Република Српска 11.01.2015 | 18:45
Грипа се шири Херцеговином

Николина Крстовић са своја два сина близанца, Василијем и Јованом, дошла је у Хитну помоћ да тражи упутства како лијечити вирус грипа који је последњих дана у великој мјери захватио Требиње.

Све већи број грађана центра источне Херцеговине жали се на повишену температуре, болове у глави и кашаљ и помоћ тражи од дежурних љекара.

“Баш је грипа завладала, цијели град је под грипом. Прате је јаки симптоми, температуре, бол главе и повраћање. Пропилис капим им дајем, једу мед, пију чајеве. Једу здраву храну, хране се сваки дан кување, једу наранче они су пуне витамина Ц", каже Николина.

Због вируса грипа и температурних осцилација у требињској Хитној помоћи имају пуне руке посла.

“Од периода када су кренули хладнији дани у Требињу ми нисмо навикли на те хладније дане, почела је посјета већег броја пацијената, поготово око ових новогодишњих и божичних празника Хитна помоћ има пуне руке посла. Углавном се јављају пацијенти са повишеном температуром, симптомима грипе, имамо велики број хроничних и срчаних болесника који долазе због акутне фазе болсти и такође имамо доста дјеце са морбилима и са тим вирусним инфекцијама. Имамо велики број и породица зато ште се те вирозе шире у тим просторијама које су недовољно провјетрене, у затвореним просторима", истиче начелник Службе Хитне медицинске помоћи у Требињу др Саша Борјан.

У Хитној помоћи грађанима Требиња препоручује провјетравање просторија, узимање што више течности, воћа и витаминских препарата, а избјегавање антибиотика који не помажу против актуелних вироза.

(БН ТВ)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

др

11.01.2015 21:12

Грипа се сири и има је у цијелој РС а не само у Требињу.,уосталом ниста необицно за ово доба године-сезонски грип.

ОДГОВОРИТЕ