Атаман би волео у БГ, али...

Још увек није познато да ли ће Ергин Атаман добити дозволу да дође у Србију и води Галатасарај против Црвене звезде.

Кошарка 11.01.2015 | 16:40
Атаман би волео у БГ, али...

Када је премијер Србије Александар Вучић после убиства навијача Црвене звезде Марка Ивковића у Истанбулу и изјаве тренера Галатасараја Ергина Атамана, у којој је присталице црвено-белих назвао терористима, рекао да турски стручњак није добродошао у Србију, нико није слутио да ће прилику за гостовање у Београду имати тако брзо.

Кошаркаши Црвене звезде и Галатасараја одмериће снаге у 3. колу Групе Е Топ 16 фазе Евролиге 16. јануара у Београдској арени. Дакле, непуна два месеца после трагичних догађаја на Босфору.

Галата у престоницу Србије стиже са или без Атамана. На то питање још увек нико не може да да одговор, па ни сам тренер.

"Не зависи од мене", каже Атаман за "Новости".

"Колико ми је познато, у комуникацији су министарства спорта Турске и Србије, а коначну реч даће обе владе. Такође је у све укључена у наша амбасада у Београду. Током недеље требало би да буде позната одлука".

Атаман не крије да би волео да седи на клупи Галате у Београду.

"Волео бих да дођем и да са тренерске клупе водим мој тим".

Председник Црвене звезде Небојша Човић затражио је пријем код председника Владе Александра Вучића, како би уз његову и помоћ државних органа, клуб превазишао специфичну ситуацију.

"Идемо са јасном молбом према председнику Владе и очекујем да ће и он и државни органи имати поверења у нас. Не мислимо да спорт треба да буде елемент који раздваја државе и прави додатне компликације и нашој држави", додао је први човек црвено-белих, који верује да ће Атаман и пред српском јавношћу поновити да жали због изјава датих непосредно после претходне утакмице два клуба.

МУП је дао сагласност да утакмица у Арени може да се игра пред публиком, што није случај са дуелом ватерполиста Партизана и Галатасараја. Тај меч на програму је дан касније.

Коментари / 0

Оставите коментар