Ataman bi voleo u BG, ali...

Još uvek nije poznato da li će Ergin Ataman dobiti dozvolu da dođe u Srbiju i vodi Galatasaraj protiv Crvene zvezde.

Košarka 11.01.2015 | 16:40
Ataman bi voleo u BG, ali...

Kada je premijer Srbije Aleksandar Vučić posle ubistva navijača Crvene zvezde Marka Ivkovića u Istanbulu i izjave trenera Galatasaraja Ergina Atamana, u kojoj je pristalice crveno-belih nazvao teroristima, rekao da turski stručnjak nije dobrodošao u Srbiju, niko nije slutio da će priliku za gostovanje u Beogradu imati tako brzo.

Košarkaši Crvene zvezde i Galatasaraja odmeriće snage u 3. kolu Grupe E Top 16 faze Evrolige 16. januara u Beogradskoj areni. Dakle, nepuna dva meseca posle tragičnih događaja na Bosforu.

Galata u prestonicu Srbije stiže sa ili bez Atamana. Na to pitanje još uvek niko ne može da da odgovor, pa ni sam trener.

"Ne zavisi od mene", kaže Ataman za "Novosti".

"Koliko mi je poznato, u komunikaciji su ministarstva sporta Turske i Srbije, a konačnu reč daće obe vlade. Takođe je u sve uključena u naša ambasada u Beogradu. Tokom nedelje trebalo bi da bude poznata odluka".

Ataman ne krije da bi voleo da sedi na klupi Galate u Beogradu.

"Voleo bih da dođem i da sa trenerske klupe vodim moj tim".

Predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović zatražio je prijem kod predsednika Vlade Aleksandra Vučića, kako bi uz njegovu i pomoć državnih organa, klub prevazišao specifičnu situaciju.

"Idemo sa jasnom molbom prema predsedniku Vlade i očekujem da će i on i državni organi imati poverenja u nas. Ne mislimo da sport treba da bude element koji razdvaja države i pravi dodatne komplikacije i našoj državi", dodao je prvi čovek crveno-belih, koji veruje da će Ataman i pred srpskom javnošću ponoviti da žali zbog izjava datih neposredno posle prethodne utakmice dva kluba.

MUP je dao saglasnost da utakmica u Areni može da se igra pred publikom, što nije slučaj sa duelom vaterpolista Partizana i Galatasaraja. Taj meč na programu je dan kasnije.

Komentari / 0

Ostavite komentar