Лисац: О ПАО-у одлучују клубови

"АБА лига је првенствено за клубове са ових простора, али увек је било места и за некога са стране", каже за МОНДО генерални менаџер такмичења.

Кошарка 11.01.2015 | 11:40
Лисац: О ПАО-у одлучују клубови

Изјава председника Панатинаикоса, да ће на крају сезоне "размотрити позицију" клуба у првенству Грчке и можда се пријавити за учешће у АБА лиги, одјекнула је кошаркашком Европом.

Питање је колико озбиљно је треба схватити, јер је Димитрис Јанакопулос познат по повременим неодмереним јавним иступима.

Оно што је сигурно - први човек вишеструког првака Европе дао је лепу рекламу регионалном такмичењу.

Генерални менаџер АБА лиге Роман Лисац на почетку разговора за МОНДО подсетио је да су и Панатинаикос и Олимпијакос пре неколико година већ показали интересовање да играју АБА лигу, сматрајући да би у њој имали јаче утакмице него у границама своје земље...

Као и да је за конкретнији коментар потребно добити више информација из Атине!

"Не смемо ништа да прејудицирамо. Ако би Панатинаикос заиста желео да игра АБА лигу, одлуку о томе морали би да донесу наши клубови, не бисмо то урадили ми сами", рекао је Лисац.

"Лично мислим да је АБА лига направљена првенствено у интересу клубова са ових простора и да тако треба да остане, али знамо да је увек било места и за по неки клуб са стране".

"Тренутно је квалитет нашег такмичења лимитиран финансијским проблемима великог броја клубова. Укључивање Панатинаикоса било би добра ствар за цео регион, међутим, поново кажем да ће се пре било какве одлуке изјаснити наши клубови, шта је најбоље за њих", каже Лисац, који верује да ће бити прилике за разговор са Јанакопулосом.

Говорећи о АБА лигашима изван граница бивше СФР Југославије, главни оперативац такмичења истакао је да Солнок из године у годину "показује све већу озбиљност", док у случају Левског ситуација прети да измакне контроли, али се нада да до тога ипак неће доћи.
Бугарски тим прошле недеље није имао где да угости Задар (утакмица ће се играти накнадно), док ове суботе није допутовао у Подгорицу на меч против Будућности.

Комесар лиге Јосип Билић највероватније ће прогласити резултат 20:0, након чега Левски више неће имати право на грешку - у супротном ће бити дисквалификован.

"Верујте да је у мају месецу све што се тиче Левског изгледало тако да сам ја био еуфоричан по питању њиховог уласка у лигу. Требало је да имају озбиљан буџет, озбиљне играче... Апсолутно ће бити кажњени за последње прекршаје, али са њихове стране имамо уверавања да ће ових дана довести двојицу Американаца и да ће коректно одиграти лигу до краја", објаснио је Лисац.

"Ситуација нигде није лака. То може да се деси и нашим клубовима, сталним учесницима".

Левски ће уз одложени меч против Задра имати скор 1-15 и тешко је претпоставити да може да стигне претпоследњу Игокеу (5-12).

"Ако остану последњи на табели, неће имати право играња наредне сезоне", јасан је генерални менаџер АБА лиге.

И ту, можда, лежи шанса за Панатинаикос, Макаби, или неког трећег? Ако клубови пристану.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Ко финансира Игокеу?

11.01.2015 10:46

Ко финансира Игокеу из Лактаса?Не знам засто се сада зову Игокеа Александровац када је нова дворана која је костала око 20 милиона марака у Лактасима

ОДГОВОРИТЕ