Што је Мари промијенио стручни штаб?

Британски тенисер Енди Мари рекао је да се са дугогодишњим спаринг партнером и помоћним тренером Данијем Валвердуом растао због другачијег мишљења.

Тенис 11.01.2015 | 08:40
Што је Мари промијенио стручни штаб?

Валверду је био готово сталан члан Маријевог штаба још откако су се састали на Санчес-Касал амадемији у Шпанији пре више од једне деценије.

Међутим, да све није сјајно у Маријевом кампу било је јасно после његове одлуке да ангажује Амели Морезмо за главног тренера у јуну прошле године. Само пет месеци касније, Валверду и кондициони тренер Џез Грин су прекинули сарадњу са Шкотом.

“Најважнија ствар у сваком тиму је да сви имају исту визију и да сви желе да иду напред заједно. Осећам да је такав случај сада. Можда тако није било у последњих четири-пет месеци прошле године. Није забавно путовати када је такав случај, ако сви немају исто мишљење, онда тако не желите да радите”, истакао је Мари.

Упитан да ли је Валверду сматрао да је требало да добије посао главног тренера после раскида сарадње са Иваном Лендлом прошлог марта, Мари је одговорио:

“То је могуће. Али, ако погледате, само на једном турниру сам био са Иваном, на Аустралијан Опену. Остатак времена сам био само са Данијем сваке недеље. Ниједан други тренер није путовао са мном. Он је био тренер који је био одговоран за моје тренинге на свим турнирима. Можда се све није завршило као што смо желели и зато сам ја осећао да ми је потребан неко други”.

Валверду је после раскида сарадње са Маријем почео да ради са Томашом Бердихом, а Шкот истиче да је то одлична прилика за њега.

“Прилика да ради са неким играчем какав је Бердих је фантастична. Он је очигледно један од најбољих на свету и то ће бити добар изазов за Данија”, нагласио је шести тенисер света.

Коментари / 0

Оставите коментар