Što je Mari promijenio stručni štab?

Britanski teniser Endi Mari rekao je da se sa dugogodišnjim sparing partnerom i pomoćnim trenerom Danijem Valverduom rastao zbog drugačijeg mišljenja.

Tenis 11.01.2015 | 08:40
Što je Mari promijenio stručni štab?

Valverdu je bio gotovo stalan član Marijevog štaba još otkako su se sastali na Sančes-Kasal amademiji u Španiji pre više od jedne decenije.

Međutim, da sve nije sjajno u Marijevom kampu bilo je jasno posle njegove odluke da angažuje Ameli Morezmo za glavnog trenera u junu prošle godine. Samo pet meseci kasnije, Valverdu i kondicioni trener Džez Grin su prekinuli saradnju sa Škotom.

“Najvažnija stvar u svakom timu je da svi imaju istu viziju i da svi žele da idu napred zajedno. Osećam da je takav slučaj sada. Možda tako nije bilo u poslednjih četiri-pet meseci prošle godine. Nije zabavno putovati kada je takav slučaj, ako svi nemaju isto mišljenje, onda tako ne želite da radite”, istakao je Mari.

Upitan da li je Valverdu smatrao da je trebalo da dobije posao glavnog trenera posle raskida saradnje sa Ivanom Lendlom prošlog marta, Mari je odgovorio:

“To je moguće. Ali, ako pogledate, samo na jednom turniru sam bio sa Ivanom, na Australijan Openu. Ostatak vremena sam bio samo sa Danijem svake nedelje. Nijedan drugi trener nije putovao sa mnom. On je bio trener koji je bio odgovoran za moje treninge na svim turnirima. Možda se sve nije završilo kao što smo želeli i zato sam ja osećao da mi je potreban neko drugi”.

Valverdu je posle raskida saradnje sa Marijem počeo da radi sa Tomašom Berdihom, a Škot ističe da je to odlična prilika za njega.

“Prilika da radi sa nekim igračem kakav je Berdih je fantastična. On je očigledno jedan od najboljih na svetu i to će biti dobar izazov za Danija”, naglasio je šesti teniser sveta.

Komentari / 0

Ostavite komentar