Човић Вучићу: Пусти Атамана у Србију!

Председник кошаркашког клуба Црвена звезда Небојша Човић затражио је пријем код председника Владе Републике Србије Александра Вучића са предлогом да се одобри долазак у Београд тренеру Галатасараја Ергину Атаману који је означен као непожељна особа у нашој земљи након изјава после убиства Марка Ивковића у Истанбулу. Црвено-бели се угостити турски тим у петак (21 час) у оквиру трећег кола Топ 16 фазе Евролиге.

Кошарка 11.01.2015 | 00:00
Човић Вучићу: Пусти Атамана у Србију!

"После дописивања и контаката са Евролигом због специфичне утакмице између Црвене звезде и Галатасараја након свега што се догодило у новембру прошле године у Истанбулу, затражио сам пријем код председника Владе Републике Србије Александра Вучића, како бисмо заједнички превазишли ситуацију у којој се налазимо. Наиме, Црвена звезда ће изаћи са молбом и предлогом да наша држава одобри долазак тренеру Галатасараја, господину Атаману", поручио је Човић.

Први човек црвено-белих поновио је да није дозвољено присуство навијача Галатасараја у Комбанк арени, у којој желе да организују меч као и сваки други, и у свет пошаљу најлепшу слику.

"Црвена звезда нема ниједан разлог да се плаши Галатасараја ни са Атаманом, ни без Атамана. Звезда жели да преузме потпуну одговорност за организацију утакмице, заједно са нашим државним органима, и да покаже сву своју храброст и снагу, и да се издигне изнад овакве ситуације, да избегне све могуће компликације које би могла да изазове Евролига, која нам је дописом скренула пажњу да у Београду неће бити дозвољено присуство гостујућих навијача. Као и што на утакмици када будемо играли у Истанбулу неће бити дозвољено присуство наших навијача. Желимо да организујемо овај меч као и сваки други, у Арени, са публиком. Нико нам није ограничио публику, али је постојала опасност да, ако тренера Галатасараја не буде могао да дође, ситуација може да се искомпликује до те мере да се игра ван Србије. Нама то не одговара", нагласио је Човић и додао како би најбоље било да се тренер тима из Истанбула Ергин Атаман директно извини нашој јавности и навијачима Звезде.

"Атаман је дао изјаве онакве какве су биле. Наравно, после тога се у неколико наврата извињавао и најбоље је да Атаман дође и да се директно обрати нашој јавности, да се извини српском народу и навијачима Црвене звезде. Он је то већ урадио неколико пута, али кад то уради овде, доказаће још већи степен искрености. Не желимо да се сакријемо иза било кога, да пребацујемо лоптицу на државу или миситарство. После анализе идемо са јасним предлогом и молбом пред председника Владе и очекујемо да ће имати поверења у нас да можемо заједно да организујемо ту утакмицу", рекао је Човић.

Председник Звезде похвалио је државне органе Турске за ефикасну реакцију након убиства Марка Ивковића.

"Судски процес почиње 16. јануара у Истанбулу, имали смо прилике да видимо каква је кривична пријава, Турска је доста ефикасно урадила послове након инцидента. Кривична пријава је доста прецизно и јасно написана са јаком аргументацијом коју је дао њихов тужилац. Препознала је и пропусте у турској полицији, и према нашим информацијама, два начелника полиције, који су директно одговорни за простор испред дворане, су смењена уз констатацију да нису добро урадили посао за утакмицу Галатасарај - Црвена звезда", навео је Човић.

Он је нагласио како представницима Галате гарангује безбедност у Београду и како од навијача у Арени очекује фер навијаче, уз "обавезну победу Звезде".

"Не мислимо да би спорт требало да буде елемент који раздваја државе и доноси компликације нашој земљи. Увек смо у историји показивали јасан став и сматрамо да ће председник Владе и остали надлежни државни органи подржати наш предлог и да ћемо на тај начин изаћи из проблема. Од наших навијача очекујемо, наравно, фер навијање, Галатасарају гарантујемо потпуно безбедност, биће много безбеднији него што смо ми били у Истанбулу. Имамо најаву да ће доћи 16. и да ће се вратити 16. чартером, очекујемо да дође и њихов председник и да заједнички урадимо посао. Очекујемо да Звезда обавезно победи, а од наших навијача тражимо да се издигну онако како они знају и покажу целом свету и Европи због чега се воде као најбољи навијачи", закључио је Човић.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

србин

11.01.2015 09:09

Цовицу п..ко нема попустања. Ста би било да је којим слуцајем убијен турцин у србији. Иди у турску па му лизи гузицу.

ОДГОВОРИТЕ