Čović Vučiću: Pusti Atamana u Srbiju!

Predsednik košarkaškog kluba Crvena zvezda Nebojša Čović zatražio je prijem kod predsednika Vlade Republike Srbije Aleksandra Vučića sa predlogom da se odobri dolazak u Beograd treneru Galatasaraja Erginu Atamanu koji je označen kao nepoželjna osoba u našoj zemlji nakon izjava posle ubistva Marka Ivkovića u Istanbulu. Crveno-beli se ugostiti turski tim u petak (21 čas) u okviru trećeg kola Top 16 faze Evrolige.

Košarka 11.01.2015 | 00:00
Čović Vučiću: Pusti Atamana u Srbiju!

"Posle dopisivanja i kontakata sa Evroligom zbog specifične utakmice između Crvene zvezde i Galatasaraja nakon svega što se dogodilo u novembru prošle godine u Istanbulu, zatražio sam prijem kod predsednika Vlade Republike Srbije Aleksandra Vučića, kako bismo zajednički prevazišli situaciju u kojoj se nalazimo. Naime, Crvena zvezda će izaći sa molbom i predlogom da naša država odobri dolazak treneru Galatasaraja, gospodinu Atamanu", poručio je Čović.

Prvi čovek crveno-belih ponovio je da nije dozvoljeno prisustvo navijača Galatasaraja u Kombank areni, u kojoj žele da organizuju meč kao i svaki drugi, i u svet pošalju najlepšu sliku.

"Crvena zvezda nema nijedan razlog da se plaši Galatasaraja ni sa Atamanom, ni bez Atamana. Zvezda želi da preuzme potpunu odgovornost za organizaciju utakmice, zajedno sa našim državnim organima, i da pokaže svu svoju hrabrost i snagu, i da se izdigne iznad ovakve situacije, da izbegne sve moguće komplikacije koje bi mogla da izazove Evroliga, koja nam je dopisom skrenula pažnju da u Beogradu neće biti dozvoljeno prisustvo gostujućih navijača. Kao i što na utakmici kada budemo igrali u Istanbulu neće biti dozvoljeno prisustvo naših navijača. Želimo da organizujemo ovaj meč kao i svaki drugi, u Areni, sa publikom. Niko nam nije ograničio publiku, ali je postojala opasnost da, ako trenera Galatasaraja ne bude mogao da dođe, situacija može da se iskomplikuje do te mere da se igra van Srbije. Nama to ne odgovara", naglasio je Čović i dodao kako bi najbolje bilo da se trener tima iz Istanbula Ergin Ataman direktno izvini našoj javnosti i navijačima Zvezde.

"Ataman je dao izjave onakve kakve su bile. Naravno, posle toga se u nekoliko navrata izvinjavao i najbolje je da Ataman dođe i da se direktno obrati našoj javnosti, da se izvini srpskom narodu i navijačima Crvene zvezde. On je to već uradio nekoliko puta, ali kad to uradi ovde, dokazaće još veći stepen iskrenosti. Ne želimo da se sakrijemo iza bilo koga, da prebacujemo lopticu na državu ili misitarstvo. Posle analize idemo sa jasnim predlogom i molbom pred predsednika Vlade i očekujemo da će imati poverenja u nas da možemo zajedno da organizujemo tu utakmicu", rekao je Čović.

Predsednik Zvezde pohvalio je državne organe Turske za efikasnu reakciju nakon ubistva Marka Ivkovića.

"Sudski proces počinje 16. januara u Istanbulu, imali smo prilike da vidimo kakva je krivična prijava, Turska je dosta efikasno uradila poslove nakon incidenta. Krivična prijava je dosta precizno i jasno napisana sa jakom argumentacijom koju je dao njihov tužilac. Prepoznala je i propuste u turskoj policiji, i prema našim informacijama, dva načelnika policije, koji su direktno odgovorni za prostor ispred dvorane, su smenjena uz konstataciju da nisu dobro uradili posao za utakmicu Galatasaraj - Crvena zvezda", naveo je Čović.

On je naglasio kako predstavnicima Galate garanguje bezbednost u Beogradu i kako od navijača u Areni očekuje fer navijače, uz "obaveznu pobedu Zvezde".

"Ne mislimo da bi sport trebalo da bude element koji razdvaja države i donosi komplikacije našoj zemlji. Uvek smo u istoriji pokazivali jasan stav i smatramo da će predsednik Vlade i ostali nadležni državni organi podržati naš predlog i da ćemo na taj način izaći iz problema. Od naših navijača očekujemo, naravno, fer navijanje, Galatasaraju garantujemo potpuno bezbednost, biće mnogo bezbedniji nego što smo mi bili u Istanbulu. Imamo najavu da će doći 16. i da će se vratiti 16. čarterom, očekujemo da dođe i njihov predsednik i da zajednički uradimo posao. Očekujemo da Zvezda obavezno pobedi, a od naših navijača tražimo da se izdignu onako kako oni znaju i pokažu celom svetu i Evropi zbog čega se vode kao najbolji navijači", zaključio je Čović.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

srbin

11.01.2015 09:09

Covicu p..ko nema popustanja. Sta bi bilo da je kojim slucajem ubijen turcin u srbiji. Idi u tursku pa mu lizi guzicu.

ODGOVORITE